joi, 1 august 2013

Supa-crema de ciuperci

De cand am descoperit gustul supelor-crema, incerc sa fac cat mai des, mai ales ca asa nu mai arunc prea multa paine ramasa din zilele trecute. Painea o transform in crutoane; o tai cubulete si o rumenesc
intr-o tigaie unsa cu ulei.
Desi preferata noastra este supa-crema de rosii, din cand in cand fac si supa-crema de ciuperci, o supa ce pastreaza nealterat gustul champignon-ului.
Folosesc o jumatate de kilogram de ciuperci champignon, un catel mare de usturoi, o ceapa, cateva linguri de ulei, 150 g smantana, sare, piper si cam 6-700 g de apa in care am fiert un cub de knorr.
Calesc ceapa taiata si usturoiul intreg, apoi pun ciupercile curatate de pielita si taiate cubulete. Le calesc vreme de cateva minute, dupa care pun si apa in care a fiert cubul de knorr. Mai las totul la foc timp de cateva minute (nu mai mult de 5-10 minute), dupa care dau oala deoparte, pasez supa-crema de ciuperci cu blenderul, adaug sare si piper, apoi smantana si decorez in castronele cu putina smantana si o frunza de patrunjel.
Sa nu uitati crutoanele!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu