miercuri, 14 august 2013

Cubul Rubik la inceput

Cubul Rubik este un joc de tip puzzle alcatuit din sase feţe, fiecare dintre ele avand cate noua etichete colorate in una din cele sase culori (de obicei culorile sunt alb, galben, rosu, albastru, verde si portocaliu). Cubul Rubik
are un mecanism de pivoti care permite rotirea feţelor, pana cand culorile amestecate intre ele se regasesc in forma finala, cand fiecare faţă are o singura culoare.
Cubul Rubik cu care ma joc acum este cel standard, de 3x3x3. Pentru a face o singura faţă a cubului Rubik (sa presupunem ca alegem culoarea rosie) vom tine cubul care are mijlocul rosu cu faţa spre noi.



In continuare, vom cauta sa rotim fetele cubului Rubik pana cand fiecare latura va avea in mijloc culoarea rosie. Intotdeauna vom incepe prin a aseza patratelele de mijloc.




Urmatorul pas in rezolvarea unei feţe a cubului Rubik este sa rotim fetele pana cand aducem toate colturile rosii pe pozitia lor, astfel incat cubul sa aiba intreaga faţă roşie.



Pentru rezolvarea intregului cub Rubik, alti pasi vor fi urmati, insa pentru cei care abia acum descopera acest joc-problema, rezolvarea unei singure feţe poate aduce destula satisfactie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu