Auzisem de cateva ori vorbindu-se despre prajitura inteligenta, dar nu am dat crezare celor care sustineau ca amesteca toate ingredientele, iar in cuptor ele se separa, formand trei straturi. Intr-un final, cand am gasit
reteta intr-o revista, m-am decis sa incerc. Chiar asa era! Cand am scos prajitura din cuptor, avea trei straturi, deci chiar era inteligenta.
8 oua, 1 litru lapte, 250 g margarina Unirea, 300 g zahar tos, 10 linguri faina, 50 g zahar vanilat.
Untul, zaharul tos si 5 linguri de lapte se pun la foc mic pana cand se topeste zaharul. Dupa ce se raceste, adaugam galbenusurile frecate, faina, laptele si amestecam continuu.
Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie, amestecand usor de sus in joc cu o lingura.
Compozitia rezultata va fi apoasa, dar asta sa nu va sperie. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt). Se coace timp de 50-60 de minute la foc potrivit. Se scoate si se pudreaza cu zahat vanilat. Se taie mai tarziu, dupa ce se raceste.
Prajitura inteligenta va avea trei straturi: blat pufos, crema fina si glazura! ATENTIE: nu mancati foarte multa intr-un timp scurt, pentru ca prajitura inteligenta poate fi destul de grea pentru ficat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu