miercuri, 28 august 2013

Paste cu broccoli

Unul dintre cele mai simple, gustoase si hranitoare feluri de mancare gustate de mine in Italia au fost pastele fainoase cu broccoli. Broccoli este o leguma asemanatoare conopidei, cu inflorescenta verde, bogata in
vitamine, glucide si saruri minerale.
Italienii calculeaza 70-80 g de paste uscate pentru o portie mancata la pranz, deci pentru o familie compusa din trei persoane se pun la fiert 240 g paste fainoase, pentru patru persoane in jur de 300 g, de preferat tagliatelle (taitei) sau penne.
300 g tagliatelle sau penne, 1 bucata broccoli, 3 linguri ulei de masline, 100 g sunca afumata, de genul pancetta, un catel de usturoi, sare, cascaval ras (cautati un tip de cascaval dur, de exemplu parmigiano reggiano-parmezan).
Broccoli se spala in cateva ape, exact ca si conopida, desfacut in buchetele. Intr-o oala mare se pune apa la fiert cu o lingura rasa de sare. Focul se lasa foarte mare. Cand apa clocoteste se pun buchetelele de broccoli. La cinci minute dupa ce a fost pus broccoli se adauga si pastele si se lasa la foc mare pana cand sunt fierte, amestecand din cand in cand.
In acest timp curatam catelul de usturoi, il punem intreg in tigaie cu cele trei linguri de ulei si cu sunca taiata marunt. Dupa cateva minute stingem focul, dar incercam sa pastram tigaia calda.
Se scurg pastele de apa, se toarna peste ele ceea ce avem in tigaie (ideal ar fi sa aveti o tigaie adanca, in care sa puneti pastele, dar se poate si invers).
Fiecare isi pune in farfurie cat cascaval ras doreste. Unii obisnuiesc sa adauge smantana, pentru un gust mai bogat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu