Sucul de varza sau zeama de varza, a fost destul de comentat in ultimul timp datorita efectelor sale curative in ateroscleroza, gastrita, colita, ulcer si alte boli de stomac. El nu trebuie confundat cu zeama
de varza acra denumita "moare".
Sucul de varza este bogat in hidrati de carbon, saruri minerale, acizi organici , proteine, vitamine, in special vitamina C. Varza proaspata, dar si alte legume si fructe cu care sa faceti sucuri puteti comanda de aici.
Varza proaspata contine intre 180-370 mg saruri de potasiu, 30-80 mg saruri de fosfor la 100g produs. Este una din putinele legume care contine aproape toate vitaminele. Este bogata in vitamina P care poate ajunge la 70 mg, iar vitamina C pana la 90 mg la 100g produs, de asemenea vitaminele K, B1, B2, B6.
Pregatirea sucului de varza se poate face aproape in orice perioada a anului, deoarece varza proaspata se pastreaza relativ usor iarna. De asemenea, prin aparitia in a doua jumatate a lunii mai a verzei asigura un sezon lung, in care putem beneficia oricand de o cura de suc de varza.
Prepararea in casa a sucului de varza este simpla si la indemana oricui.
Varza se taie, se da prin masina de tocat de doua ori, ca sa se marunteasca bine, dupa care se pune intr-un saculet de panza la scurs. Sucul se bea cald.
O cura dureaza trei-patru saptamani, band de trei ori pe zi cate o jumatate de pahar. Cantitatea dupa recomandarea medicului poate fi marita la 5 pahare pe zi.
Se pastreaza cel mult de pe o zi pe alta in frigider la temperatura de 1-2 grade C, altfel incepe sa fermenteze si isi pierde insusirile.
Nu vorbesc din basme, nu spun povesti, ci recomand varza pentru ca eu m-am vindecat de arsurile cumplite ale stomacului, care ma chinuisera mai mult de zece ani, cu o cura de o luna, timp in care am baut de cateva ori pe zi suc de varza dulce. Au trecut de atunci alti zece ani si nu am mai simtit nici macar o data arsurile care ma faceau sa stau incovrigata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu