marți, 14 mai 2013

Spatiu de depozitare

Ea lucra nu e foarte mult timp intr-o firma serioasa, unde avea o pozitie buna si un salariu mai mult decat decent. El era in ultimul an de facultate si avea planuri atat de mari, incat nimeni nu le credea 
posibile. Vorbea cu seninatate despre firma pe care o va deschide, despre parteneriatele pe care le va avea cu oameni mari dintr-o anumita industrie, despre banii care vor veni si despre investitiile pe care le va face cu acesti bani. Sincera sa fiu, nici eu nu l-am crezut capabil sa duca planul la bun sfarsit. Era prea tanar, lipsit de experienta si fara sprijin. 
De cum a terminat facultatea, s-a apucat de treaba, urmand pas cu pas planul la care gandea de un an. Sotia lui si-a dat demisia, pentru a putea fi alaturi de el, pentru a-l sustine in ceea ce avea de gand sa faca. Din cate stiu, cel mai greu le-a fost sa gaseasca spatiul in care sa isi desfasoare activitatile si unde sa depoziteze ceea ce faceau. 
A cautat pe internet, a cautat cu ajutorul prietenilor, a lasat pana si la poarta un anunt: "inchiriez spatiu de depozitare" si intr-un final a reusit sa gaseasca ceea ce isi dorea. Un depozit in vestul Bucurestiului, in Domnesti Business Park, unde asezau cu grija tot ceea ce iesea pe poarta micii lor fabricute. Tot acolo au mai inchiriat un spatiu, pe care l-au transformat in showroom. Erau pregatiti sa primeasca orice fel de clienti acum, oricat ar fi fost de pretentiosi.
Nu am vazut niciodata un showroom mai bine pus la punct, mai atragator si mai elegant. Din pacate, in prima perioada le-a fost destul de greu, pentru ca piata era deja plina de produse din aceeasi categorie. Clientii se lasau cu greu atrasi de ofertele lor, desi totul era curat, clar si fara ascunzisuri. Asa este intotdeauna la inceput. Nimic nu pica din cer. 
Cu putin noroc, la cateva luni de la pornirea afacerii, au prins o comanda marisoara, care i-a ajutat sa se mentina si sa puna la punct alte detalii, pentru a fi competitivi. De atunci au trecut vreo doi, trei ani. Comenzile curg una dupa alta, echipa lor s-a marit, au devenit cunoscuti si apreciati pe piata. Uitate sunt zilele grele de la inceput, cand isi faceau griji ca nu vor avea cu ce sa plateasca tot ceea ce era de platit, uitate sunt noptile in care nu dormeau.
Ambitia, daruirea si cinstea cu care au pornit la drum au dat roade si ei sunt acum mandri de realizari, mandri ca au avut curaj sa ia viata in piept si fericiti ca au gasit un loc bun in care sa isi desfasoare activitatea, ca si-au facut un depozit sigur si un showroom de exceptie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu