vineri, 31 mai 2013

Pe aripi de vis, in pasi de dans

Profesorul de geografie pe care l-a avut Ionut pana ieri, alaltaieri, cand a terminat liceul, este un tip de nota zece, un om care s-a implicat mereu in toate problemele elevilor, i-a sprijinit, i-a invatat o
multime de chestii despre viata si i-a certat fara teama cand au gresit. Nici un alt profesor nu este atat de respectat si de iubit in acel liceu. Cu el isi doreau copiii sa serbeze banchetul de final, cu el au planuit sa mearga in tabere, la prezentarile lui au mers cu inima deschisa si plini de curiozitate.
Profu de geogra, cum il alintau elevii, s-a zbatut sa le faca viata usoara in liceu, fara ca totusi sa le permita ceea ce era de nepermis. i-a sfatuit mereu in legatura cu drumul pe care l-ar putea urma in viata, in functie de preferintele si abilitatile fiecaruia, de parca le-ar fi fost si parinte, nu doar profesor. Asa a castigat nu doar respectul liceenilor, ci si pe cel al parintilor si chiar al bunicilor.
Mama mea a fost mai mult decat incantata afland ca nepotul ei lua lectii de vals de la un profesor, pentru a se putea prezenta cu capul sus la festivitatea de incheiere a scolii si la banchet. Nu credea ca mai exista oameni in Romania interesati de vals si mai ales nu credea ca pustii din ziua de azi ar putea fi de acord sa isi piarda vremea facand cei trei pasi clasici. Si-a amintit, cu ochii in lacrimi, de zilele de demult, cand tata traia si ea era sanatoasa, de dansurile lor de la petreceri...
Asa a simtit baiatul meu gustul dansului adevarat, altul decat dansul din cap, pe ritmuri de rock nebun, pe care il practica pana acum prin cluburi de rockeri. Acum ar vrea sa afle mai multe si poate chiar sa invete sa danseze si altceva. I-am recomandat sa citeasca blogul despre cursuridedans.info, considerand ca acesta poate fi un inceput. Vi-l recomand si voua, daca doriti sa combateti plictisul vietii prin dans, daca doriti sa faceti miscare in ritmul muzicii, sa va lasati purtati pe aripi de vis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu