Am remarcat ca in perioada sarbatorilor pascale, ca si de Craciun, imi vin foarte multi oameni pe blog cautand solutii la unele probleme din bucatarie. Printre cele mai cautate se numara intrebarea
"Cum reparam maioneza?". Am scris anul trecut pe celalalt blog, dar o voi face si aici, pentru a veni in ajutorul celor care au nevoie.
Idel ar fi ca maioneza sa nu se taie. Pentru asta, trebuie sa respectati o singura regula: absolut toate ingredientele folosite la maioneza (galbenus de ou crud, galbenus de ou fiert, ulei, mustar, zeama de lamaie etc) sa fie pastrate cateva ore pe masa din bucatarie, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Daca totusi ati taiat maioneza, aveti nevoie de o jumatate de cartof de marime medie, fiert, pasat si racit sau de un galbenus de ou fiert, fiert, pasat si racit. Peste cartoful fiert si pasat (sau peste galbenusul de ou), pus intr-un alt castron, adaugati cate o lingurita din maioneza taiata, amestecand permanent. Cand simtiti ca se ingroasa prea tare, adaugati cate un varf de lingurita de mustar.Procedati asa pana cand incorporati intreaga maioneza taiata.
Adaugati sare inca de la inceput. Maioneza se va mentine tare si nu va mai exista riscul taierii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu