miercuri, 15 mai 2013

Produse fara gluten

Intoleranta la gluten este neplacuta, stresanta, obositoare si uneori foarte periculoasa pentru organismul uman. De la formele usoare, caracterizate prin dureri abdominale, balonare, diaree, flatulenta si pana la formele grele,
cauzate de boala celiaca, intoleranta la gluten ii face pe bolnavi sa isi controleze cu atentie alimentatia, sa elimine tot ceea ce le-ar putea dauna: graul, indiferent sub ce forma ar fi, orz, tarate, secara, germeni de grau, graham si faina de cartofi.
Cand omul dezvolta intoleranta la gluten, aceasta proteina irita intestinul si provoaca neplaceri. In formele sale grave, intoleranta la gluten provoaca sistemul imunitar sa deterioreze cilii care protejeaza intestinul subtire si care absorb substantele nutritive din alimente. De curand, cercetatorii au descoperit ca aceasta boala se transmite genetic. Boala celiaca poate implica malnutritie si tulburari de crestere, anemie, osteoporoza, depresie si tulburari de comportament. Este greu de diagnosticat, dar dupa ce a fost depistata se poate trai fara probleme cu ea, daca acordam atentie spuselor medicului si ne ingrijim sa mancam sanatos, sa eliminam glutenul din alimentatie.
Mi s-a spus ca este destul de greu sa traiesti cu aceasta boala daca nu ai un venit serios, ca alimentele care nu contin gluten sunt putine si costisitoare. Dar cui ii mai pasa de preturi, cand sanatatea este mai importanta decat orice altceva, cand calitatea vietii primeaza? Cum ai putea spune ca nu cumperi un produs fara gluten pentru ca este scump, atunci cand copilul tau nu poate manca altceva?
Am aflat ca exista un magazin online,  http://www.qlife.ro/vmchk/Produse-Fara-Gluten.html pe care vreau sa vi-l recomand si voua, pentru ca pune la dispozitia bolnavilor o multitudine de produse apetisante, toate fara gluten, produse care inlocuiesc cu mare succes ceea ce bolnavul elimina din alimentatie. Biscuiti, baghete de paine, paste, cornuri, croissante, grisine si multe altele le puteti gasi cu usurinta, intr-o mare varietate.
Viata si sanatatea sunt cele mai de pret bunuri pe care le avem. Sa le ingrijim cum se cuvine, oricat ar costa de mult acest sacrificiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu