joi, 2 mai 2013

La Sibiu

Drumul de la Bucuresti la Sibiu i s-a parut Claudiei interminabil. Era obosita, abia terminase cu examenele si urma sa ii intalneasca pe viitorii socri, parintii lui Gabriel. Se pregatise cu mult timp inainte pentru aceasta
zi, dar emotiile o copleseau si ii dadeau o stare de rau. Isi cumparase de luna trecuta o rochita eleganta, de culoarea piersicii coapte, fara manecute si cu un guleras fin, care ii punea chipul in valoare. Parul tuns si vopsit completa cu succes expresivitatea nativa a Claudiei.
Din cand in cand il strangea pe Gabi de mana, ca pentru a primi incurajari din partea lui. Il intreba mereu ce fel de oameni sunt parintii lui si daca o vor placea. El o linistea bland, cu zambetul pe buze, spunandu-i ca o vor iubi neconditionat, ca pentru ei nu conteaza aspectul fizic, ci faptul ca se iubeau si se intelegeau bine, ca il facea fericit in fiecare clipa a vietii.Claudia stia ca el o tachineaza... O considera frumoasa, era indragostit de frumusetea ei, dar si de bunatatea pe care nu se sfia sa o arate mereu.
Surpriza cea mai mare a venit in partea viitoarei cumnate, sora lui Gabi, care s-a acomodat foarte repede cu Claudia si care a numit-o sora inca din prima clipa. I-a laudat rochita, i-a laudat tenul perfect, dar si modestia, a plimbat-o prin tot Sibiul si a dus-o pe la prieteni, ca si cum ar fi vrut sa se laude cu ea, asa cum se lauda fetitele cu papusile lor.
Unul dintre prietenii lui Gabi le-a propus sa mearga la o sedinta foto sibiu, pentru a imortaliza momentul, pentru a ramane cu amintiri de la prima vizita la rudele lui Gabi si pentru a putea arata copiilor si nepotilor, peste ani, cat de frumoasa era in rochita de culoarea piersicii. Fetele nu au stat pe ganduri nici o clipa. Erau atat de tinere si increzatoare! Stiau ca sunt frumoase si ar fi vrut sa se simta pentru o zi vedete. Au facut poze separat, dar si in grup, alaturi de prieteni si au incheiat seara la Gabi acasa, devorand tortul pregatit de viitoarea soacra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu