luni, 22 iulie 2013

Mancarica fara nume, plina de carne

Stiu ca la restaurant are un nume propriu, dar nu am nici cea mai vaga idee despre el. A venit Mihai intr-o zi acasa si mi-a spus ca a comandat pentru la pauza de masa o portie de ceva ce comandasera
si colegii lui. Mi-a descris-o asa cum stie un barbat sa descrie un fel oarecare de mancare: multa carne, de mai multe feluri, legume taiate marunt, calite in ulei, bine condimentate... Ghidandu-ma dupa aceste putine informatii, am pornit spre bucatarie, hotarata sa fac ceva chiar mai bun decat mancase el de la restaurant.
500 g carne porc de lucru, 1 piept de pui dezosat, o vanata, 3 cepe rosii, 1 ardei gras verde, 500 g ciuperci, 3 linguri bulion.
Am taiat marunt 500 g carne de porc de lucru, am pus-o la calit in putin ulei pana cand s-a gatit pe jumatate. Am taiat ceapa si am adaugat-o peste carnea de porc, apoi ardeiul verde (nu aveam ardei capia sau ardei rosu) si un pahar de apa. Dupa ce s-au inmuiat am pus ciupercile curatate si tocate, apoi vanata, pe care am curatat-o de coaja in prealabil si am taiat-o cubulete. Am taiat in bucatele mici pieptul de pui dezosat, l-am pus peste celelalte ingrediente, am adaugat un amestec de condimente, sare si putin piper, bulionul diluat in putina apa si le-am lasat la foc pana cand carnea de pui s-a albit si a devenit numai buna de mancat.
Data viitoare voi pune si usturoi, mazare, fasole verde, carne de vita si rosii in loc de bulion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu