si colegii lui. Mi-a descris-o asa cum stie un barbat sa descrie un fel oarecare de mancare: multa carne, de mai multe feluri, legume taiate marunt, calite in ulei, bine condimentate... Ghidandu-ma dupa aceste putine informatii, am pornit spre bucatarie, hotarata sa fac ceva chiar mai bun decat mancase el de la restaurant.
500 g carne porc de lucru, 1 piept de pui dezosat, o vanata, 3 cepe rosii, 1 ardei gras verde, 500 g ciuperci, 3 linguri bulion.
Am taiat marunt 500 g carne de porc de lucru, am pus-o la calit in putin ulei pana cand s-a gatit pe jumatate. Am taiat ceapa si am adaugat-o peste carnea de porc, apoi ardeiul verde (nu aveam ardei capia sau ardei rosu) si un pahar de apa. Dupa ce s-au inmuiat am pus ciupercile curatate si tocate, apoi vanata, pe care am curatat-o de coaja in prealabil si am taiat-o cubulete. Am taiat in bucatele mici pieptul de pui dezosat, l-am pus peste celelalte ingrediente, am adaugat un amestec de condimente, sare si putin piper, bulionul diluat in putina apa si le-am lasat la foc pana cand carnea de pui s-a albit si a devenit numai buna de mancat.
Data viitoare voi pune si usturoi, mazare, fasole verde, carne de vita si rosii in loc de bulion.
Data viitoare voi pune si usturoi, mazare, fasole verde, carne de vita si rosii in loc de bulion.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu