miercuri, 10 septembrie 2014

Nu mai prescurtati cuvintele!

Nu mai prescurtati cuvintele! De unde v-ati pricopsit cu aceasta teribila lene de a scrie intregi cuvintele? De ce aveti impresia ca prescurtand castigati timp? Chiar nu ati remarcat ca in acest mod se distruge orice inteles al ideilor pe care doriti sa le comunicati? Stiti cate eforturi fac pentru a va intelege? Imi rapiti timp foarte pretios si ma aduceti intr-o stare de nervi incredibila. 

Inteleg sa folositi prescurtari precum d.p.d.v. (din punct de vedere), pt. (pentru), A.V.C. (accident vascular cerebral) sau orice alta prescurtare recunoscuta in limba romana. Dar cum mama naibii va trece prin cap sa utilizati prescurtarea dc atat pentru de ce, cat si pentru daca? De ce trebuie sa imi fracturez eu neuronul incercand sa ghicesc ce ati vrut sa imi spuneti? 


Nu-i destul ca va ofer din timpul meu ascultand toate bazaconiile din lume? Pentru ce faceti conversatia mai grea, prescurtand toate cuvintele? Chiar nu ati observat ca se ivesc confuzii ce trebuie mai apoi explicate in sute de cuvinte, doar pentru ca v-a fost voua lene sa scrieti un cuvant intreg? Sa va fie clar: nu am nici o obligatie fata de voi! Daca voua nu va e jena sa imi furati timpul, nici mie nu imi va fi jena sa va elimin din viata mea, pentru a-mi proteja timpul si sanatatea mintala!

Un comentariu:

  1. Vezi Alexandre Dumas cu al lui personaj Grimaud din "Cei trei muschetari"
    În primele volume era plătit la numărul (nr) de cuvinte. ;)

    RăspundețiȘtergere