duminică, 15 septembrie 2013

Cum impaci si capra, si varza?

Sambata seara. O seara calma, in care toata familia este acasa. Fac un ceai aromat, asez in fiecare cescuta cate o felie de lamaie, pe farfurioare pun cateva fursecuri cu stafide, preferatele noastre si le propun baietilor
sa lasam blogurile, facebook-ul si jocurile. Haideti sa vedem impreuna un film! Pare seara perfecta, nu? O seara linistita, netulburata de treburi ce nu suporta amanare.
Ne aranjam fotoliile in jurul monitorului, ne asezam pe masuta ceaiurile, prajiturile, cateva fructe, tigarile si bricheta si discutam despre filmul pe care il vom vedea. Spuneam ca este o seara linistita? Ei bine, in clipa in care trebuie sa decidem ce film sa vedem, linistea casei dispare in neant si discutiile se prelungesc uneori mai mult decat ar dura un film.
In materie de filme, nu ne potrivim deloc, niciodata, cel putin pana cand nu vedem filmul. Din principu\iu obisnuim sa refuzam, pentru ca "stim ca nu este bun" chiar si inainte de a vedea vreo faza din el sau de a citi prezentarea care i-a fost facuta. Bine, un vechi proverb ne invata ca "gusturile nu se discuta". Dar cum trebuie sa procedeze trei persoane aflate intr-o casa, daca vor sa vada impreuna un film?
Sotul meu nu vrea sa auda de filme vechi, convins fiind ca le-a vazut pe toate cele care meritau sa fie vazute. Pentru el, un film vechi este un film prost sau plictisitor. Nu ii plac SF-urile, dar adora filmele de aventura. Baiatul meu vrea sa vada comedii sau filme de actiune, accepta chiar si SF-uri, dar cand ne apucam de cautat filme online subtitrate, el deja le stie, ca le-a vazut singur sau cu prietenii.
De mine este cel mai greu, as spune. Pe mine ma plictisesc ingrozitor comediile, cele de actiune parca ar fi gandite de o singura minte blocata pe un scenariu repetitiv, evit dramele pentru ca imi lasa o stare proasta, imi induc o tristete falsa, iar ceea ce imi place cu adevarat, adica SF-urile, de multe ori este prea tras de par sau nu respecta cartea dupa care au fost facute.
Ceaiul se raceste si noi uitam de el, atenti la negocieri. Fiecare dintre noi vrea sa ii fie respectata cerinta, fiecare dintre noi vrea sa vada un film care sa nu il adoarma dupa primele minute. Cum faci sa impaci si capra, si varza? Daca nici unul dintre noi nu cedeaza, de obicei facem cu randul. Intr-o seara aleg eu filmul, in alta seara sotul meu, iar data viitoare copilul.
Ce am remarcat la aceste seri "linistite"? Ca eu sunt ceam mai incapatanata, ca prefer sa ma bag la somn decat sa vad un film care nu imi spune nimic. Ca filmele pe care le aleg eu sunt cele mai laudate la sfarsit, chiar daca baiatul se lauda ca le stie pe toate si sotul stramba la inceput din nas, ca lui nu ii place acest gen de filme. :)

3 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Un SF? Daca nu ai vazut, cauta ecranizarea veche a Dunei. Mi-a mai placut IN TIME, cu Justin Timberlake. Raport special, cu Tom Cruise si vreau sa vad Oblivion in seara asta. ;)

      Ștergere
  2. Multumesc pentru recomandare :) Pus link-ul la colectie! :) Sunt devorator de filme, desi, in ultimul an, n-am prea avut timpul necesar sa le savurez.
    Cum le impaci? Deschizi mai multe "ferestre" si le micsorezi astfel incat fiecare sa poata vedea filmul sau. Dar nu-i bine! Ar fi prea mic... scrisul! Te descurci tu!
    Seara frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere