luni, 15 iunie 2015

Vacanta la Amsterdam

Vacanta la Amsterdam. Cine nu a visat macar o data in viata sa ajunga acolo, sa se amestece in multimea pestrita ce strabate in pas de plimbare strazile acestui frumos oras, savurand pe indelete tot ceea ce rasare in cale (muzee, biserici, piete, gradini, canale, parcuri, magazine, restaurante si baruri? Eu inca visez la o vacanta in Amsterdam si probabil voi mai visa mult timp de acum inaintem insa voi daca aveti posibilitatea, nu ratati oportunitatea de a vizita Olanda si de a petrece cateva zile de vacanta in Amsterdam. Ce putem vedea intere4sant in Amsterdam? Din cate am inteles, orasul este plin de obiective turistice pentru absolut toate gusturile si bugetele, indiferent de varsta, sex sau orientari politic (sau de alta natura). Vara aduce tot felul de oferte last minute, asa ca puteti profita de ceea ce scot pe piata cei de la blue air sau de la orice alta companie aeriana din Romania. Prietenii mei recomanda ca pentru bilete de avion Amsterdam Bucuresti sau Bucuresti Amsterdam sa cautati din timp ofertele sau sa asteptati pana in ultima clipa, insa la a doua varianta exista riscul sa nu apara nimic interesant.

Ce putem vedea la Amsterdam?
Eu as incepe vizita cu Gradina botanica Hortus Botanicus, cea mai veche gradina botanica din lume, infiintata in anul 1632. Gradina adaposteste o colectie impresonanta, de peste 6000 de plante, dintre care unele sunt cu adevarat impresionante. Citeam pe undeva ca in incinta gradinii s-ar fi deschis si o cafenea, pentru turisti de genul meu, care isi doresc sa stea cat mai mult in natura, dar au nevoie si de micutul lor drog, cafeaua si tigara savurate la umbra, dar in aer liber. Se spune ca cei mai multi merg la Amsterdam pentru distractie, pentru libertatea aproape totala de care se bucura deopotriva localnici si turisti, dar si pentru a vizita muzee celebre in intreaga lume, cum ar fi: muzeele Rijks, Van Gogh şi Stedelijk. Nu mai retin exact cati ani aveam cand am vazut un film extrem de interesant despre viata si moartea marelui Van Gogh si de atunci tot visez sa aflu mai multe, sa vad mai multe si sa admir mai multe in legatura cu el. Sper sa vina si ziua in care imi voi putea implini acest vis.

Interesant de vazut si de studiat este si Piata Dam, loc cu o incarcata isotire in spate. Aflata chiar in centrul orasului Amsterdam, piata a fost martora unor drame istorice inca din 1808, cand Napoleon si trupele sale au ocupat orasul. Foarte multe amanunte despre acest eveniment se pot gasi la Muzeul de Istorie din Amsterdam, muzeu pe care cu siguranta trebuie sa il viziteze orice turist. Tot in centrul orasului se afla si Palatul Regal (Koninklijk Paleis), Biserica Nouă (Nieuwe Kerk), Teatrul Madame Tussaud, Muzeul de Ceară, iar vizavi de piaţă Monumentul Naţional închinat eroilor din cel de-al II-lea Război Mondial. Orasul Amsterdam este remunit in lume pentru numeroasele sale canale datorita carora si-a capatat renumele de "Venetia Nordului". Va recomand cu caldura sa nu ratati plimbarile cu vaporasul, daca ajungeti la Amsterdam si, daca vreti ca atmosfera sa fie cu adevarat romantica si memorabila, alegeti sa strabateti canalele pe timpul noptii, cand pe maluri se aprind lumini in toate culorile. 

Pentru cei tineri, site-urile de specialitate recomanda in primul rand Piaţa Rembrandt (Rembrandtplein), care purta in trecut numele de Piata Untului. A fost construita in anul 1668 si de atunci au tot aparut pe acolo cafenele, restaurante, pub-uri, hoteluri, buticuri incarcate de suveniruri pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Piata Rembrandt are o viata de noapte extrem de activa si nu de putine ori turistii aleg sa se plimbe pe acolo pentru a asculta muzica olandeza autentica si pentru a se distra pe terase savurand preparate gustoase si bauturi de tot felul. Bineinteles ca turistul ajuns in Piaţa Rembrandt nu trebuie sa rateze micutul parc ce omagiaza artistul care a dat numele pietei. Desi unora le poate parea a fi un subiect tabu, foarte multi turisti merg la Amsterdam pentru Districtul Felinarelor Roşii (Red Light District), locul unde este in permanenta o atmosfera de petrecere si unde sexul domina gandurile tuturor. Strazile sunt luminate de faimoasele lumini rosii, iar magazinele se intrec in a oferi turistilor casete video, reviste şi jucării erotice.

Daca va doriti o vacanta la Amsterdam, consider ca aveti deja destule repere dupa care sa va ghidati pentru a petrece clipe de neuitat. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu