luni, 3 iunie 2013

Legumele si fructele dupa culori

Nu cred ca este cineva pe pamant care sa nu stie cat de importante sunt legumele si fructele pentru sanatatea organismului uman, proaspete, stoarse cu storcatorul de fructe Hurom. Este adevarat ca unii spun ca cea mai gustoasa leguma este carnea, de preferat cea
de porc, dar daca ne dorim sa fim sanatosi si sa ne traim si batranetea, atunci ar fi bine s tinem cont de cateva indicatii date de specialisti.
Legumele si fructele de culoare verde sunt benefice in prevenirea diabetului de tip 2, datorita continutului ridicat de antioxidanti si vitamine pe care acestea le contin. Pentru a avea un ficat sanatos, rinichi si artere sanatoase, consumati legume si fructe de culoare verde.
Legumele si fructele de culoare rosie starnesc apetitul, previn aparitia bolilor cardio-vasculare, degenerarea celulara si reduc riscul aparitiei cancerului. Majoritatea fructelor si legumelor contin cantitati insemnate de vitamine, fibre si antioxidanti, deci consumati cu incredere.
Legumele si fructele de culoare portocalie si galbena contin o multime de carotenoizi, care ajuta la prevenirea deficitului de vitamina A si, dupa unii cercetatori, chiar la prevenirea cancerului. Fructele si legumele pot fi consumate in stare naturala (evindent, bine spalate), fierte, coapte, gatite la aburi sau chiar congelate. Nu le ocoliti!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu