vineri, 11 octombrie 2013

Vreau sa incerc tigari electronice

Poate pentru prima data in viata mea de fumator inrait, m-am decis sa renunt la gramezile de bani pe care le dau lunar pe tutun si sa incerc o metoda revolutionara, despre care vorbeste tot mai multa lume: sa fumez tigari electronice,
despre care se spune ca nu te costa la fel de multi bani si chiar te pot ajuta sa renunti definitiv la aceasta dependenta.
Unii ii spun viciu. In general, sunt cei care nu fumeaza si care se simt deranjati de fumul tigarilor. Altii ii spun placere nevinovata. Ei sunt toleranti, pentru ca se incadreaza perfect in categoria fumatorilor. Pana la inceputul acestui an, am fumat cu mare placere si fara nici un fel de restrictie, pentru ca alaturi de mine, la o tigara, era si sotul meu. Din senin, in noaptea de revelion, s-a decis sa renunte la fumat.
Atunci a inceput "chinul" meu. Il deranjeaza fumul de tigara, i se pare ca prea multi bani se duc in cenusa din scrumiera, ca in casa miroase a tutun si ca imi distrug sanatatea. Cafeaua de dimineata, bauta in compania sotului, nu maiare nici un gust. Daca deschid geamul, imi este frig si ceasca de cafea imi tremura in mana. Daca fumez cu geamul inchis, imi fac sotul sa plece din bucatarie cu cafeaua nebauta.
In aceasta vara, trei dintre prietenele mele au apelat la tigarile electronice, sperand sa se poata lasa de fumat sau macar sa nu isi mai afume casele si familiile. Viteaza cum ma stiti, eu am spus atunci ca nu voi fuma bete de plastic niciodata. Uitasem ca niciodata nu trebuie sa spui niciodata. Acum cateva zile m-am trezit, am deschis geamul din bucatarie si am aprins tigara. Pentru prima data in cei 28 de ani de fumator, am avut senzatia ca poluez aerul, ca imput casa, ca imi miros mainile si hainele.
Tot in acea zi m-am decis sa renunt la Pall Mall-ul negru in favoarea tigarilor electronice. Am cautat pe internet magazine online care comercializeaza asa ceva, am studiat preturi, oferte, produse si m-am decis. De cum imi intra banii pe card, ma opresc pe site-ul sailebao si dau comanda pentru un pachet complet, care contine 2 tigari electronice, incarcator casa+usb, nicotina lichida, adaptor de masina, husa cu snur si chiar garantie 6 luni.
Sa imi tineti pumnii! Sper sa am destula putere pentru a putea renunta definitiv la Pall Mall negru, in favoarea tigarilor electronice. Poate ca ele ma vor ajuta sa renunt definitiv la fumat, sa incep o viata noua, in care dependenta de tutun. Pentru cei interesati, vreau sa adaug ca in acest magazin puteti gasi atat tigari electronice originale, cat si pipe si trabucuri electronice, impreuna cu accesoriile acestora.
A fost pentru prima data cand am auzit si tare m-am mirat de faptul ca specialistii s-au gandit nu doar la fumatorii de tigari normale, ci si la cei care prefera pipa sau trabucul. Nu stiam ca au aparut pe piata pipe si trabucuri electronice, asa ca ieri am pus mana pe telefon si mi-am sunat varul care de mult injura discriminarea fumatorilor de pipa. Vestea cea mare pe care i-am dat-o mi-a adus un cadou dragut, o carte pe care mi-o doream de mult. Sa mai spuna cineva ca nu sunt buni verii care prefera pipa si magazinele online care comercializeaza tigari electronice!

4 comentarii:

  1. Eu tot am incercat
    Insa far de rezultat
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar? :) Acum cateva luni tot despre electronice scriai! Pune mana si comanda! :) Mie mi-a reusit figura, dupa 25 de ani de tutun (in ultimii ani fumam doua pachete pe zi = 6-7 sute de lei, acum doar vreo 30-40 de lei lunar)! Cei mai multi imi spun ca am fost norocoasa ca am reusit pentru ca tutunul nu-l trageam in plamani - aburul tigarii electronice nu trebuie inhalat! O sa ti se para aiurea, dar insista! Categoric ca nu se compara gustul dar satisface nevoia de a pufai, de a tine tigara intre degete si alte dependente fizice... Din luna mai anul trecut am mai fumat doar un pachet de tigari "normale"... Si pofta de ele nu mai am - tigara electronica e satisfacatoare! De satisfactiile pe care le vei avea mai apoi as putea scrie mult de tot!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Of, că dac-ai şti de când mă gândesc şi eu la asta. Dar sunt genul de om care face foarte greu schimbările. Deocamdată urmăresc nişte persoane care încearcă, să vedem ce le iese.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vienela,aici n-am citit decat titlul,deci daca zic vrreo prostie,scuza-ma (n-am rabdare sa citesc un articol desre fumat :D)
    Citisem acu niste timp ca tigarile electronice sunt la fel de periculoase precum cele normale. Acum nu stiu,daca te ajuta sa te lasi de fumat cu totul,poate asa.

    RăspundețiȘtergere