miercuri, 9 octombrie 2013

La doctoraminov

Multi spun ca problemele cu dantura vin ca o mostenire de la parinti sau bunici, ca ar fi ereditare. Nu m-am informat indeajuns, nu am nici pregatire in acest domeniu, asa ca nu ma pot pronunta. Insa nu
pot sa nu observ cum in familiile in care bunica inca mai are toti dintii in gura, mostenitorii ei, cand zambesc, parca ar dezveli perle. Au dintii albi, curati, fara carii, fara semne care sa indice probleme.
In familia mea nu a fost niciodata asa. Atat singura bunica pe care am cunoscut-o, cat si parintii mei, au avut mereu probleme cu dantura. Coincidenta sau nu, inca de pe la 20 de ani m-am confruntat si eu cu cate o carie, cu dureri de masele care nu ma lasau noaptea sa dorm si ziua sa lucrez, ba chiar am avut candva un abces care a spart in afara obrazului, lasandu-mi un semn ca amintire.
Nici baiatul meu nu a scapat. De cum i-au dat dintisorii de lapte, cariile au inceput sa isi faca de cap. Doctorita de familie mi-a spus ca este posibil sa fie din cauza faptului ca am luat anitibiotice in timpul sarcini. Nu o pot contrazice. Nu aveam incotro. Avusesem un accident de munca, soldat cu o arsura urata, care se infectase. Nu puteam sta fara antibiotice, daca imi doream sa supravietuiesc si sa duc sarcina la final. Am primit o reteta pentru copil. niste medicamente aduse din Germania, pe baza de fluor, care urmau sa ii protejeze dintii si sa il ajute sa nu aiba carii dupa ce ii vor fi cazut cei de lapte.
O perioada chiar a functionat. Pareau sa fie bune acele pastile, insa nu i le puteam da la infinit. Cand avea vreo 15 ani au aparut primele probleme. O carie mica la o masea, o durere mare la alta masea, nervi, nopti nedormite, vizite la stomatolog. A cunoscut polizorul ce baga de obicei oamenii in sperieti, facandu-i sa se fereasca de medicul stomatolog, a primit o plomba draguta, care si-a facut treaba aproape trei ani.
Necazul a venit exact dupa ce a terminat cu scoala. Serviciu inca nu avea, asigurare nu, trecuse si de varsta la care ar mai fi putut fi primit la medicul sau drag, stomatologul pentru copii. L-am dus undeva aproape de casa, la primul cabinet stomatologic care mi-a iesit in cale. Recunosc, doctorita a fost draguta, l-a tratat bine, i-a mai rezolvat o carie care aparuse intre doi dinti, insa el nu o placea. Nu a vrut sa ne spuna din ce motiv, dar intr-o zi a refuzat sa mai mearga la ea.
A decis sa caute singur un stomatolog bun, unul pe care sa il placa si care sa ofere cele mai bune conditii pacientilor. in scurt timp, un prieten i-a recomandat clinica stomatologica doctoraminov, loc unde a fost tratat ca un print, unde specialistii sunt tineri si atenti cu pacientii, iar preturile sunt ok. De atunci nu a mai avut probleme cu dantura, dar si daca vor aparea altele, acum stiu unde trebuie sa mergem, la doctoraminov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu