miercuri, 27 martie 2013

La cabinetul stomatologic

Eram cu copilul la Slanic Prahova. De la o banala raceala facuse o bronsita asmatiforma, care nu il mai lasa nici macar sa rada. Il ineca tusea imediat. Nu putea sa alerge, nu mai putea face nimic, pentru ca tusea pana la sufocare.
Dupa ce i-au fost schimbate vreo cinci tratamente, am decis, de comun acord cu medicul, sa il tin o perioada la Slanic. Am stat doua saptamani acolo, pentru ca plamanii lui sa inspire aerul curat de pe muntele de sare si din salina renumita in toata tara. In tot acest timp m-a chinuit o durere infernala de masea. Nu puteam domi noaptea, nu puteam sa ma relaxez ziua. Am tratat-o ca pe o doamna, cu algocalmine si antibiotice, cu comprese cu gheata si uneori chiar cu spirt. Probabil i-a placut tratamentul oferit, pentru ca nu a vrut sa ma paraseasca.
M-am decis sa caut un stomatolog, desi nu aveam mari sperante ca as putea gasi in acel loc uitat de lume. Am avut mare noroc. Am gasit un medic tanar, care m-a tratat cu o grija impresionanta. Vazandu-ma nedormita si speriata, mi-a oferit glucoza si mi-a vorbit calm, asa cum face un parinte cu copilul sau. Din nefericire, problema mea era destul de grava, asa ca i-am dat serios de lucru.
Una dintre masele avea radacina bagata sub vecina ei. Ar fi vrut sa ma trimita la operatie, dar am refuzat, cerandu-i sa incerce sa o scoata. A transpirat, dar a reusit minunea. Nu am simtit nimic, ceea ce m-a facut sa capat incredere in acest medic. Dar cat de greu mi-ar fi sa urmez un tratament la el! Nu am timp sa fac naveta la Slanic, pentru a-mi rezolva problema.
Solutia a fost sa caut un cabinet in Bucuresti, pentru ca drumurile mele spre capitala sunt tot mai dese, iar eu pierd mult timp asteptand prin diverse cafenele sa imi vina randul la birourile unde merg cu treaba. De ce nu as folosi acest timp pentru a-mi face o dantura de invidiat? Din spusele medicului care mi-a scos acele masele, dar mai ales din ceea ce vad cand ma uit in oglinda, as avea nevoie de ceva care sa inlocuiasca cele doua masele buclucase. Si unde pot face asta, daca nu la un Cabinet Stomatologic care ofera servicii complete? Preturile sunt convenabile, medicii stomatologi de aici sunt tineri si mai ales buni profesionisti, clinica are aparatura pentru toate tipurile de probleme stomatologice (estetica dentara, chirurgie dentara, implantologie, ortodontie si endodontie) si, ceea ce ma atrage cel mai mult, este chiar in drumul meu.

5 comentarii:

  1. Cu dintii nu te joci. E foarte bine ca ai rezolvat problema. Pacat ca nu te-ai bucurat si tu de vacanta, chit ca era in scop medicinal, sa zicem asa. Daca iti place sa calatoresti poate ca te intereseaza concursul organizat pe Merita CItit, unde Pensiunea Tohanita ofera un weekend gratuit, cu servicii de 4 stele in regiunea Bran-Moeciu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ca s-a rezolvat problema copilului, ca el era cel mai important. Maseaua mea putea sa mai astepte putin. :))
      Merg acum sa vad despre ce este vorba. Merci.

      Ștergere
  2. Ce aventura, macar s-a terminat cu bine si copilul este ok :)
    O sa recuperati vacanta intr-un weekend :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sanatatea este primul loc, vacanta o recuperati voi ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este important sa se invete din aceste experiente, durerea este doar un semnal ca avem o problema, mai ales durerea mentala.

    RăspundețiȘtergere