miercuri, 27 martie 2013

Bebele este centrul universului

Nimic pe aceasta lume nu se compara cu momentul in care omul devine parinte, dar si cu toate clipele uimitoare de dupa. Aproape fara sa imi dau seama mi-am schimbat
mentalitatea, am inceput sa vad viata altfel, sa ma bucur de cu totul altceva de cand am devenit mamica.
Primele lacrimi de bucurie mi-au tasnit din ochi in momentul in care am aflat ca am un baietel sanatos. M-am bucurat de primul sau zambet, de prima imbratisare, de primul dintisor aparut, de primul cuvant rostit, m-am bucurat la fiecare clipa a vietii lui.
As fi petrecut ore in sir privindu-l cum doarme, spalandu-i si calcandu-i hainutele, facandu-i baita sau jucandu-ma cu el. Viata mea nu mai era a mea, ci a lui. El era si este centrul universului meu. Pentru el am invatat sa gatesc sanatos, pentru el mi-am controlat fiecare cuvant si fiecare miscare, ca nu cumva sa porneasca pe un drum gresit in viata.
Imi crestea inima vazand ca se dezvolta bine, ca este sanatos si voinic. Singura mea preocupare era legata de  hainute, care ramaneau mici intr-un ritm alarmant. Se intampla sa mai primesc de la musafiri, rude sau prieteni hainute pentru el, dar cel mai mult imi placeau cele pe care le cumparam eu, cele pe care le alegeam in functie de gusturile si necesitatile noastre.
Imi amintesc si acum cu drag prima lui salopeta. Era alba si avea pe piept buline rosii, galbene, verzi si albastre. Imi amintesc si prima camasuta. Era de un bleu pal, dintr-un bumbac moale. I-a ramas mica la scurt timp dupa ce am cumparat-o. Dar nu mi-a parut rau decat de faptul ca nu am mai gasit alta la fel, dar cu o marime mai mare. Cu mare drag imi amintesc primii lui pantaloni de bebe, de dungulitele verticale, subtiri, colorate in albastru, pe fond alb. L-am imbracat cu ei pana pe la un an.
Pe atunci nu stiam de internet, de posibilitatea de a cumpara hainute online, asa cum nu stiam ca pot exista atatea sortimente si atatea modele. Totul era mai simplu in materie de moda la bebelusi, dar si mai complicat in anumite privinte, pentru ca eram nevoita sa ies cu copilul in brate, pe orice vreme, pentru a-i innoi garderoba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu