marți, 20 octombrie 2015

O bijuterie de femeie

Unul dintre verii mei, cu vreo zece ani mai tanar decat mine si cu o dragoste neostoita fata de femei, imi povestea intr-o zi despre o fosta colega de liceu, o fata de care a fost chiar indragostit la vremea respectiva. Nu am vazut-o niciodata, insa din descrierea lui stiu ca este blonda, cu un par lung si des pe care il poarta despletit in cea mai mare parte a zilei, cu un corp frumos, cu rotunjimi apetisante, ca are un mers elegant, amestecand gratia unei balerine cu indrazneala unui fotomodel. Ei bine, varul meu a aflat de curand ca fosta sa colega de scoala s-a angajat la Charm Studios Bucuresti si ca este pe cale sa isi schimbe viata. Din cate inteleg, la Charm Studios Bucuresti se castiga niste salarii impresionante, lucru care a si atras-o din prima clipa si a facut-o sa viseze la ziua cand va fi reusit sa puna deoparte destui bani pentru a-i cumpara casa la care viseaza dintotdeauna. Pe mine, sincera sa fiu, m-a impresionat in primul rand determinarea ei, faptul ca nu munceste intr-un asemenea domeniu pentru a avea bani de haine elegante, de machiaje scumpe si de iesiri prin cluburi de fite. 

I-am spus varului meu ca ma gandesc totusi la reputatia fetei. Oare nu cumva isi va distruge aceasta reputatie lucrand acolo? El a ras in hohote si mi-a replicat: se vede ca nu stii nimic despre aceasta lume, ca iti este total ascunsa, necunoscuta. In primul rand trebuie sa iti spun ca fetele care lucreaza la Charm Studios Bucuresti, si in general in acest domeniu de activitate, sunt protejate de ochii curiosi ai romanilor. Ele socializeaza numai si numai cu straini. Din acest motiv li se si cere la angajare sa cunoasca limba engleza cat mai bine posibil. Au salarii atat de mari incat se pot muta mai tarziu oriunde in lume ar dori, isi pot face viata oricat de frumoasa ar dori. In al doilea rand, haide sa iti fac pe plac si sa dau cu presupusul. Sa ne imaginam ca fosta mea colega sau oricare alta fata care ar lucra la Charm Studios Bucuresti ar fi desconspirata, ca lumea ar afla unde lucreza. Ei, si? De ce i-ar pasa ei de gura lumii? Oricine stie ca nu poti astupa gura lumii, ca orice ai face unii vor gasi intotdeauna motive sa carcoteasca in spatele tau. 

Dar stii ce e cu adevarat distractiv, verisoara? Faptul ca marea majoritatea femeilor le invidiaza pe fetele care lucreaza in acest domeniu. Toate sunt foarte frumoase, foarte elegante, au bani pentru a-si face orice pofta, nu se chinuie intr-o uzina pentru a primi salariul minim pe economie dupa o luna intreaga de calvar, nu dau explicatii nimanui in legatura ca venirile si plecarile lor. Stii ce e chiar mai distractiv de atat? Ca multi barbati, daca ar fi intrebati de una dintre aceste fete, ar spune ca nu ii intereseaza, poate ar folosi chiar vreun cuvant porcos pentru a-si arata dispretul. In realitate, toti, dar toti barbatii saliveaza cu gandul la ele. Toti viseaza sa aiba alaturi o femeie sclipitor de frumoasa, o femeie care sa nu miroasa a ceapa prajita, a oboseala si a plictiseala, o femeie culta, cu care sa aiba ce vorbi. Cei mai multi dintre ei, chiar stiind ca fata a lucrat in acest domeniu, ar conduce-o la altar fara sa stea prea mult pe ganduri, caci o asemenea bijuterie nu iti iese mereu in cale. Asadar, sunt oamenii ipocriti sau nu? Ar trebui sau nu sa le pese fetelor de ceea ce spune lumea daca se angajeaza ele la Charm Studios Bucuresti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu