miercuri, 14 octombrie 2015

Carti crestine online

Ma gandesc uneori ca oamenii sunt de doua feluri: cei care au avut dintotdeauna obisnuinta de a citi carti crestine pentru ca le-au gasit in casa, ca i-a impins curiozitatea sau au vazut la parintii lor, si cei care abia acum descopera ca exista carti crestine online ce pot fi foarte usor achizitionate si citite. Ce motive ar putea avea un om sa se abata din drumul sau si sa se opreasca, macar si pentru o singura clipa, asupra unor carti crestine online? Probabil motive sunt multe, insa mie la aceasta ora imi vin in minte doar cateva: poate dorinta de a improspata biblioteca ramasa de la parinti, poate o problema grava ce schimba prioritatile si face ca omul sa vada cu alti ochi viata si sufletul, poate nevoia de a fi la curent cu noutatile din acest domeniu, poate doar dorinta de a putea combate anumite lucruri in cunostinta de cauza. Indiferent de motiv, cert este ca ar trebui sa ne bucuram de faptul ca lumea inca mai citeste, ca oamenii inca mai cumpara carti si ca isi imbogatesc cultura generala, inima si gandul datorita lor. 


Desigur, daca privim lucrurile din acest unghi, putem spune aproape fara sa gresim ca orice carte este importanta, ca orice carte ne poate imbogati sufleteste, ca din orice carte putem invata ceva. Intr-un final, cand se va trage linie, probabil nici nu va mai conta daca oamenii au citit carti crestine online, carti de dragoste jerpelite, furate din biblioteca bunicii sau doar rpospectele de medicamente. Important va fi sa descoperim ca oamenii citesc, ca inca ii mai impinge curiozitatea spre evolutie, ca tnerii nu se ingroapa numai in jocurile de pe calculator. Da, atat mi-as dori sa pot afla, atat mi-as dori sa se intample, caci "singura solutie e propria evolutie" si fara carti nu suntem nimic, nu stim nimic, nu intelegem nimic. Ele, cartile, sunt cele ce ne deschid noi orizonturi, ne fac sa traim povestile de viata ale altora si sa le pretuim cum se cuvine pe ale noastre. Ati incercat vreodata sa va imaginati ce, cum si unde ar fi fost omul astazi daca nu ar fi existat cartile, daca nimeni nu ar fi scris si nimeni nu ar fi citit carti?

Chiar si internetul, cu bunele si relele sale, ii sileste pe tineri sa citeasca macar din cand in cand, macar o gluma sau un status de prost gust. Nu e totul pierdut atata timp cat inca ne mai amintim literele, cat inca mai reusim sa le legam intre ele, cat inca mai sunt oameni care scriu pentru noi. Cineva a spus candva: Invatati! Invatati! Invatati! Eu va spun astazi: Cititi! Cititi! Cititi! Cititi orice va pica in mana: etichete, articole pe bloguri, biografii, carti crestine online, enciclopedii, orice...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu