vineri, 22 noiembrie 2013

Pasta termoconductoare

Incercam sa urmarim o emisiune pe internet si nu reuseam. Din minut in minut ni se restarta calculatorul, fara nici o explicatie pentru niste profani cum suntem eu
si sotul meu. El dadea vina pe mine, ca nu ma mai satur de inernet si tin calculatorul aprins non-stop, eu il acuzam ca descarca in calculator diverse jocuri care l-ar putea virusa.

Intr-un final, vazand ca nu e chip sa urmarim emisiunea, ne-am decis sa il stingem, sperand ca va rezolva copilul problema dimineata. Era oricum o ora prea inaintata, cand oamenii dorm de obicei. Dimineata parea sa fie totul in regula. Calculatorul mergea bine, iar noua ni se parea ca a fost o simpla gluma acea avalansa de restartari.

Abia seara si-a facut copilul timp sa deschida calculatorul si sa verifice componentele. S-a dus direct la buba, stiind probabil ce anume il face pe nenea PC sa se restarteze din senin. Pasta termoconductoare! Sau mai bine spus lipsa ei. Este un strop de chestie alba, lipicioasa, care sta undeva peste procesor, din cate am inteles (daca am retinut bine). 

Fara ea, exista riscul ca scumpul nostru calculator sa se arda, asa ca am decis sa nu il mai pornim pana cand nu cumparam pasta termoconductoare care nu costa decat 5,6 lei. Ma uitam la acea picatura de lipici alb, intins pe o suprafata de 2 cm si nu imi venea sa cred ca din atata lucru oamenii pot ramane fara calculator... Asadar, atentie la pasta termoconductoare!

2 comentarii:

  1. Sper ca nu s-a rupt nici un piciorus de la cooler cand ati umblat la procesor! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a rupt data trecuta (in primavara) cand am umblat la el. Dar se descurca bine si asa, in trei picioare, precum catelusul schiop. :)))))

      Ștergere