joi, 20 noiembrie 2014

O poveste cu contabili

Acum trei ani, cand vecinul nostru Adrian T. si-a deschis firma, nimeni nu ar fi crezut ca va merge mai mult de cateva luni, din doua motive mari si foarte clare: omul nu se pricepea nici la domeniul in care se incadra firma proaspat deschisa, nici la contabilitate. E drept, stia cum sa isi faca reclama si sa atraga persoanele ce ar fi putut fi interesate de produsele lui. Nici nu va puteti imagina cate glume s-au facut pe seama lui si a nepriceperii lui in domeniul respectiv. Cum, cum sa iti deschizi o firma de facut nasturi, de exemplu, daca tu nu stii cum arata si cum se fac nasturii si nici nu vrei sa inveti totul despre nasturi? Cred ca va este clar acum de ce radea lumea de Adrian. Dar el, impasibil, si-a spus ca nu este nevoie sa invete, pentru ca se pricep altii mai bine decat el, asa ca nu ii ramane decat sa vanda "nasturii" produsi de angajati. Mai avea nevoie de un contabil care sa ii tina actele firmei in regula. 

Nu a cautat prea mult. Intai a apelat la un var indepartat, care se laudase ca este expert contabil. Dupa cateva luni, Doru a descoperit intamplator ca varul nu era chiar asa expert cum se dadea. Ii facuse un talmes-balmes in acte, motiv pentru care a renuntat rapid la serviciile sale. A gasit mai apoi o doamna contabila iesita la pensie. Aceasta parea a fi extrem de tipicara, de ordonata si grijulie, iar Adrian nu rata nici o ocazie de a o lauda si recompensa. Asta pana intr-o zi, cand a descoperit cu groaza ca doamna contabil baga mana pana aproape de cot in averea lui, fara teama si fara jena. Turbat de furie, a alungat-o asa cum alungi vara din incapere o musca prea sacaitoare. Nu stia bietul om incotro sa o mai apuce, la cine sa apeleze si unde sa gaseasca un contabil bun, unul care sa nu fure, sa tina actele in regula, sa redacteze lunar balanta, sa intocmeasca statele de salarii, fisele fiscale anuale si dosarele de pesonal, sa calculeze impozitul, sa intocmeasca ordine de plata si de compensare si tot ce mai are de facut un contabil intr-o firma. 

Norocul a venit de unde nici nu se astepta. Una dintre vecinele de la scara alaturata auzise de o firma renumita pe internet, o firma care garanta seriozitatea si competenta in materie de contabilitate. La inceput neincrezator, apoi tot mai convins ca a facut alegerea potrivita, omul si-a ridicat firma si s-a bucurat de profit pana in zilele noastre, dupa cum ar spune un basm romanesc. In traducere, omul este foarte multumit de serviciile firmei de contabilitate si o lauda oriunde ar merge. Auzind ca vreau sa scriu pe scurt povestea lui, mi-a recomandat sa dau si un link spre pagina contexpert.firm.ro, locul unde i-a gasit. Daca si voi ati intampinat vreodata probleme cu firma, daca nu stiti unde sa gasiti un contabil bun si de incredere, daca sunteti in cautarea unei firme serioase, atunci dati clic pe linkul de mai sus si mergeti sa aflati amanunte. Eu (si vecinul Adrian T.) va dorim mult succes in tot ceea ce veti face!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu