vineri, 22 aprilie 2016

Facultatea de arhitectura Bucuresti

Intotdeauna m-a fascinat facultatea de arhitectura bucuresti, atat prin propria sa arhitectura, cat si prin felul in care arata si se poarta tinerii care invata acolo. De curiozitate puteti trece pe acolo. Opriti-va pe o banca din apropiere si urmariti studentii care intra si ies din facultatea de arhitectura Bucuresti. Sunt total deosebiti de restul tinerilor. Se imbraca diferit, se poarta diferit, se coafeaza diferit, vorbesc diferit. In plus, ei sunt cei care isi vor petrece intreaga viata facand ceea ce le place, oferind oamenilor ceea ce le trebuie, iar prin acestea oferindu-si o viata de invidiat. Desi eu personal nu am absolut nici o legatura cu aceasta facultate, intamplarea face sa am multe cunostinte care fac sau au facut facultatea de arhitectura din Bucuresti. Ma uit la aceste persoane si va spun sincer sa le invidiez pentru felul lor de a fi, pentru ideile care le trec prin minte si pentru stilul de viata pe care il au. Recunosc, nu este o facultate chiar pentru oricine, nu este o facultate usoara, insa tinerii care chiar au invatat carte in liceu si care isi doresc sa calce pragul acestei facultati, au toate sansele. 

Una dintre prietenele mele a terminat arhitectura. In prezent are deschis un show room la noi in oras, un loc fascinant in care lucreaza si expune lucrarile, un loc parca venit din alta lume, o lume mai frumoasa, mai eleganta, mai plina de bun gust. Sa va mai spun ca prietena mea, datorita meseriei pe care si-a ales-o si datorita faptului ca a invatat cu drag tot ceea ce era de invatat, isi permite astazi sa isi petreaca vacantele in locuri exotice, sa isi aranjeze casa asa cum putini isi permit? Nu cred ca mai este cazul. Oricine stie ca tinerii care invata permanent ajung bine in viata, ca o facultate cum este cea de arhitectura din Bucuresti poate schimba destine. Chiar zilele trecute discutam cu baiatul meu si, printre altele, l-am intrebat de ce nu a ales sa faca aceasta facultate. M-a privit ca pe un om nebun si mi-a spus ca el nu a invatat destul, ca a fost la un liceu cu un cu totul alt profil si ca i-ar fi fost extrem de greu sa ajunga la nivelul celorlalti, sa poata intelege ce anume se intampla la acea facultate si sa o poata termina cu bine. Dar el e pasionat de calculatoare, de alte lucruri. Cei care sunt interesati de arhitectura si de tot ceea ce mai inseamna aceasta facultate, pot urmari informatiile permanent actualizate de pe site-ul UnivStud.ro.

"Alege-ți domeniul de studiu

Scrie-ți o lista cu materiile de studiu la care în liceu îți facea plăcere să participi și nu pentru ca îți plăcea în mod special profesorul/profesoara, ci pentru că te interesa subiectul discuțiilor sau materia în sine. Iți dorești să călătorești? Ești o fire energică, dinamică, extrovertită? Gândește-te ce anume îți place cel mai mult să citești, care sunt informațiile care îți captează atenția, care îți sunt interesele, abilitățile, hobby-rile tale și în funcție de acestea interesează-te care este domeniul de studiu care s-ar potrivi cel mai bine preferințelor tale.

O dată ce ai stabilit care este domeniul de studiu, cât și țara în care vrei să îl urmezi, este important să te decizi și asupra universității potrivite pentru tine. Ultima parte poate fi dificilă deoarece sunt multe universități care au programe similare de studii, cu aproape același plan de învățământ, chiar și modalitatea de admitere poate fi asemănătoare.

Vizitează cât mai mult universități

Participă la târguri de universități. Acolo poți întâlni reprezentanți ai universităților care iți pot răspunde la toate întrebările tale și te pot ajuta în alegerea pe care o ai de făcut. Folosește internetul în avantajul tău. Pe http://www.univstud.ro poți găsi informații despre universitățile care prezintă interes pentru tine.

Alege universitatea în funcție de nevoile, dorințele și aspirațiile tale."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu