sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Vrei sa stii ce inseamna stickere de geam?

Mi-am petrecut copilaria pe vremea cand parintii isi pierdeau noptile la coada formata langa magazine. Nu pot spune ca mi-a lipsit ceva, pentru ca stiam ca
poate exista ceva in plus fata de ceea ce aveam eu sau vecinii mei. Traiam si cresteam intr-o dulce inocenta, fara sa stiu ca prin alte parti ale lumii civilizatia usurase munca omului si il ajutase sa isi implineasca visurile legate de casa. Pentru ca aici vreau sa ajung, la ceea ce isnemna pentru mine casa si la visurile pe care le aveam.

Tin minte si acum, de parca ar fi fost ieri, cum veneau in vizita la bunica mea batrane cu gentile pline de  pungi cu pufuleti, cutiute de bomboane cip si uneori, probabil dupa ce luau pensia, cu cate o ciocolata. Nu ma topeam dupa dulciuri, insa ciocolata si inghetata ma fermecasera inca din primii ani de viata. Nu era ciocolata fina de acum, insa copiii se bucurau la fel de tare, nestiind ca exista ceva mai bun pe pamant. Fetita fiind, opream poleiala in care fusese invelita ciocolata si o presam bine in pagini de carte, cu gandul de a o folosi la ceva frumos mai tarziu.

Imi doream ca in camera mea sa fie totul frumos, deosebit, iesit din tipare si credeam ca acea poleiala ma poate ajuta. O decupam in diferite forme si o lipeam pe unde mi se parea ca ar sta bine: pe usa dormitorului, pe pereti, pe sertarele biroului, pe geamul bibliotecii, ba chiar si pe la colturile oglinzii in care ma pieptanam inainte de a pleca la scoala. Dupa ce ma certasera de prea multe ori, vazand ca nu ma potolesc, parintii m-au lasat in pace, sa imi decorez cum vreau camera. 

Citind articolul gasit pe alex-zaharia.eu, mi-am amintit de acele vremuri, de perioada cea mai frumoasa a vietii mele, cand inocenta ma ajuta sa trec senina peste orice problema si cand poleiala de la ciocolata imi era cea mai de pret avere. Astazi, adult fiind, nu imi mai pierd vremea cu poleiala de la ciocolata, desi sunt in continuare obsedata de infrumusetarea casei si de personalizarea ei. Internetul este plin de magazine care comercializeaza cam tot ce mi-as putea dori, iar eu sunt libera sa aleg ce mi se potriveste.

Mi-a vorbit o prietena despre aceasta oglinda si de atunci nu mai am liniste. Am vazut atat de multe lucruri dragute acolo, incat stiu exact unde se vor duce banii mei in viitorul apropiat. Discutia cu prietena mea pornise de la o intrebare banala, pe care mi-a adresat-o de cum a intrat in casa mea: vrei sa stii ce inseamna stickere de geam? Sigur ca as fi vrut, mai ales ca nu auzisem niciodata de asa ceva. Asa am ajuns pe deco-perete.ro, asa am aflat ce sunt acele stickere de geam si asta va invit sa faceti si voi, daca v-am trezit curiozitatea si daca va doriti ceva deosebit pentru casa.

Un comentariu: