vineri, 17 februarie 2017

Cauciucuri nokian

Stau si ma minunez uneori cat de multe nume imi tot apar in cale nu doar cand e vorba despre hainele pe care le cumpar, despre editurile de la care comand carti, ci pana si despre anvelope. Pana sa inceapa cumnatul meu sa discute mai mult cu baietii din fata blocului despre masini, va spun cu sinceritate ca stiam doar vreo doua nume de anvelope, probabil cele mai cunoscute din lume (sau din partea noastra de lume). Astazi, dupa atatia ani in care am tot auzit vorbindu-se, cred ca as putea face o lista care sa cuprinda cel putin zece nume. De exemplu, ieri l-am auzit discutand despre cauciucuri nokian si am stiut imediat ca voi avea inca un subiect numai bun de postat de blog. Spre surprinderea mea, care nu mai auzisem pana atunci de cauciucuri nokian, cand am cautat pe internet am aflat ca producatorul Nokian este de fapt cel mai mare specialist la nivel mondial in ceea ce priveste anvelopele, ca produce aceste anvelope iarna nokian inca din secolul trecut. Curiozitatea tipic feminina m-a impins sa caut mai multe amanunte si asa am aflat ca in anul 1934, undeva in Finlanda, in localitatea Nokia, au fost inventate primele cauciucuri nokian, anvelope special gandite pentru iarna, caci pana atunci nimeni nu se gandise la acest lucru.


Desigur, in acest moment, dupa aproape un secol de la inventarea primei anvelope de iarna, pe piata exista si anvelope nokian vara, si anvelope iarna nokian, ambele feluri avand un mare succes la nivel mondial datorita calitatii si chiar datorita preturilor care nu mi se par prea mari. E adevarat, eu am intrat sa ma uit cat costa aceste cauciucuri nokian in magazinul online PremiumAnvelope.ro, locul unde stiam deja ca raportul calitate / pret este unul excelent. Asadar, daca aveti nevoie de anvelope nokian vara sau anvelope iarna nokian, acum stiti de unde se pot comanda la pret bun.
Ca o curiozitate referitoare la anvelope, vreau sa va spun ca in Europa nu toate tarile obliga posesorii de masini sa schimbe iarna cauciucurile si sa aiba neaparat anvelope de iarna. Printre tarile unde legislatia cere obligatoriu anvelope de iarna in perioada sezonului rece se numara Romania, Norvegia, Germania, Suedia, Finlanda, Austria si Estonia. Dupa cum se poate observa usor, e vorba in principal de tarile unde iernile sunt mai grele, deci si pericolul de accidente mai mare. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu