miercuri, 11 mai 2022

Cand cade constantin si elena 2022. Cine au fost sf Constantin si Elena

 Cand cade constantin si elena 2022. Cine au fost sf Constantin si Elena


https://youtu.be/Xt9ipNzBun0 


 Foarte pe scurt, astazi vreau sa va spun pe ce data pica sarbatoarea Sfintii Constantin si Elena, dar si cine au fost acesti doi mari sfinti pe care ii regasim in calendarul crestin ortodox. 


Sarbatoarea Sfintii Constantin si Elena cade pe data de 21 mai a fiecarui an, indiferent de ziua in care se intampla. 


Asadar, celor care isi serbeaza ziua onomastica pe data de 21 mai, le urez inca de acum sa fie sanatosi, sa se bucure de pace sufleteasca, de belsug in casa, de armonie in familie si de cat mai multe realizari pe toate planurile. 


Inainte de a ajunge imparat, lui Constantin i s-a aratat in plina zi pe cer o cruce strălucitoare deasupra soarelui. Pe cruce era scris “prin acest semn vei birui”. 


Pe timpul noptii, lui Constantin i s-a arătat în vis însuși Iisus Hristos, cu semnul crucii. I-a cerut să pună acest semn sfânt pe steagurile soldaților săi, căci urma să le fie protector în focurile bătăliei. 


Constantin a procedat întocmai după semnele care i s-au arătat și astfel a câștigat bătălia.


Pentru meritele deosebite pe care le-a avut în legalizarea, sprijinirea și organizarea Bisericii creștine, Constantin cel Mare este venerat ca sfânt în Bisericile Ortodoxe, în Biserica Greco-Catolică, odată cu Sfânta Elena, mama sa.


Sfanta Elena credea cu toata puterea sufletului ei in Dumnezeu si in toate cele sfinte. Ea este cea care a descoperit crucea pe care a fost răstignit Hristos.


Impărăteasa Elena, în timp ce se afla în pelerinaj în Palestina și în provinciile răsăritene, a văzut cum niște oameni duceau un mort pe o colină unde erau 3 cruci. 


Oamenii plimbau mortul de la o cruce la alta, apropiindu-l de fiecare în parte. Când au ajuns la a treia cruce și au atins mortul de ea, acesta a înviat. Asa a inteles ca se afla tocmai in locul unde fusese rastignit Hristos. 


Împărăteasa Elena a murit la scurt timp după întoarcerea sa din pelerinajul în Țara Sfântă, la vârsta de 80 de ani. Prăznuirea ei se face în luna mai, odată cu a fiul ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu