duminică, 9 iulie 2017

Scara ca o metafora

In UK nu sunt covrigi in coada si nimeni nu te va astepta la aeroport spunand: vai, ce bine ca a venit Ionut! Ce s-ar fi facut englezii fara el? Orice inceput este greu, deci inarmeaza-te cu rabdare si curaj, caci vei avea de tras pana cand iti vei gasi rostul si te vei pune pe picioare. Asa i-am spus copilului in ziua cand a plecat in Anglia. La nici doua saptamani dupa ce a ajuns acolo, iata ca descopera prin proprii ochi ca aveam dreptate. Jobul este foarte departe de cazare, merge mai mult de 30 de minute pe jos pana acolo si inapoi, lucru destul de obositor pentru un om care obisnuia sa vina de la munca si sa isi forteze doar muschii de la degetul aratator cand apasa pe clic stanga la mouse. 

E greu. Stiu ce inseamna sa stai la munca 8-10 ore, apoi sa mergi inca o ora pe jos, indiferent de vreme. Dar mai stiu si ca in viata, pentru a reusi, este nevoie sa lupti, sa muncesti, sa te zbati, sa accepti ideea ca orice inceput e greu si sa cauti solutii pentru a-ti usura traiul. Va trebui sa invete si el toate astea, caci degeaba le stie in teorie, daca nu le incearca pe propria piele.
Eu nu pot munci si nu pot merge pe jos in locul lui si nici nu cred ca as vrea sa fac asta. Trebuie sa se maturizeze, sa imbrace pantalonii de adult si sa isi caute calea.

Mi-a trimis o poza cu niste trepte pe care le are de urcat zi de zi la intoarcerea de la serviciu. Eu vad in ele o metafora. Scara asta ar putea duce spre o viata mai buna, daca va avea destula putere sa treaca peste inceputul greu. 

Beton amprentat pentru curte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu