sâmbătă, 6 februarie 2016

Complex de omega 3

Circula ieri pe facebook postarea unui tip care se lauda ca s-a intors in natura, ca vrea sa traiasca mult si bine. Pentru asta, omul locuieste intr-un sat, la aer curat, isi cultiva plantele de care organismul are nevoie, creste animale in cele mai bune conditii si le hranste doar natural, ba chiar si-a facut si un iaz in care inoata pesti buni de aruncat pe gratar, sa innebuneasca vecinii pofticiosi. Il invidiez, va spun sincer. Omul asta nu va avea probabil prea curand nevoie de doctori, nici de medicamente, fie ele si naturiste. Isi ia tot ce ii trebuie din curte / gradina / iaz, inclusiv celebrul complex de omega 3, nu-i asa? Probabil multi dintre noi ar face acelasi lucru, daca si-ar permite. Una ca mine, care a crescut la oras, care nu stie cum se tine sapa in mana sau care e diferenta dintre cazma si lopata, fara neamuri pe la tara, fara bani pentru a-si cumpara o proprietate intr-un sat de deal / munte, va duce in continuare o viata dezordonata sau, daca are capul pe umeri, va cumpara produse de la tarani si se va trata, preventiv, cu produse naturiste omologate. Cu putin noroc, daca nu sufera vreun accident si daca nu o omoara poluarea excesiva, poate trai pana la o suta de ani fara probleme.


De ce amintesc aici de poluare? Am iesit la miezul noptii cu cainele afara. In tot cartierul se impletea mirosul de detergent cu cel de petrol. Suntem norocosi ca traim intr-un oras industrializat, unde oamenii nca isi mai gasesc de lucru? Sau suntem condamnati inca de la nastere sa inhalam toate noxele eliberate prin cosurile uriase care marginesc orasul? Mai binesa las gandurile negre pentru altadata, precum Scarlett O'Hara si sa va spun cateva cuvinte despre omega 3.

"Omega-3 beneficii sănătății inimii. Un studiu italian (GISSI) 7 de 11324 supravietuitori atac de cord a constatat ca pacientii suplimentarea cu uleiuri de pește redus semnificativ riscul de un alt atac de cord, accident vascular cerebral sau deces. Intr-un studiu separat, 8 cercetatorii medicale americani au raportat că bărbații care au consumat pește o dată sau de mai multe în fiecare săptămână au avut un risc de 50 la suta mai mic de a muri de la un eveniment subita de cauza cardiaca decat barbatii care mananca peste mai puțin de o dată pe lună.

Omega-3 normalizează si reglementeaza nivelul de colesterol trigliceride. Comparativ cu o statina, atât ulei de pește și ulei de krill sunt mai eficiente în acest sens. Potrivit unui studiu care a comparat eficacitatea krill și uleiurile de pește în reducerea trigliceridelor, 9 ambele uleiuri redus în special activitatea enzimei care cauzeaza ficatul de a metaboliza de grasime, dar a avut un efect de krill mai pronunțate, reducând trigliceridelor hepatice in mod semnificativ mai mult."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu