sâmbătă, 25 iulie 2015

Limba engleza si Academia de traduceri

Nu mai stiu daca v-am povestit despre baiatul meu si despre felul in care a invatat aproape singur limba engleza. Totul a inceput cu nu mai stiu ce joculet pe calculator, dupa care a urmat un scurt popas la gradinita, unde a priceput cam cu e cu pronuntia cuvintelor. Au urmat lectiile primite la scoala si, mai ales, multele conversatii purtate in limba engleza cu oameni din intreaga lume, dupa ce a descoperit jocurile de strategie pe care le mai joaca si astazi cu o placere incredibila. Ma uita la el zilele trecute cum se chinuia sa isi invete un coleg de munca regulile de baza ale unui joc, am impresia ca Dota 2. Baiatul acela nu stie boaba de engleza, lucru care ii da toata placerea de-o parte si il face sa se simta exclus din cercul celor care asa isi petrec mare parte din timp. La un moment dat, vazand ca nu reuseste sa treaca nici macar de acest prim obstacol, baiatul meu a rabufnit in microfon: bai, dar ce sunt eu, birou de traduceri autorizate, sa imi pierd vremea incercand sa iti explic regulile de baza ale jocului? Pune mana si invata limba engleza, ca nu vei putea in curand nici sa cumperi o paine daca nu cunosti aceasta limba de circulatie internationala? Chiar vrei sa ramai ultimul fraier?


Nu stiu ce a pazit acel baiat cat timp a mers la scoala, nu stiu nici cum s-a simtit cand a fost certat pe acel ton deopotriva poruncitor si dispretuitor, insa stu sigur ca fiul meu are dreptate. Pentru o traducere autorizata exista firme precum Academia de traduceri, unde oameni bine specializati in domeniul lor fac toata treaba asa cum scrie la carte si cum o cere legea. Dar pentru un amarat de joc sau pentru cazul in care iesi din tara intr-o vacanta, chiar nu poti apela la un birou de traduceri autorizate. Este absolut necesar sa cunosti un minim de engleza pentru a te descurca in viata. Pana si pentru a sta pe facebook si a da like pozelor postate de prieteni trebuie sa cunosti cateva cuvinte, caci altfel de unde stii unde sa dai like si unde sa apesi butonul pentru a posta un comentariu? La bietul buton de share nici nu vreau sa ma gandesc, ca ma apuca rasu'-plansu' imaginandu-mi ce cred despre el oamenii care nu cunosc o boaba de engleza. :)) 

Pentru cei care vor sa afle ce este Academia de traduceri si care ar putea fi beneficiile celor ce apeleaza la serviciile sale, iata o scurta descriere:

"Suntem entuziasmați să contribuim zilnic la succesul clienților noștri, care ne-au devenit prieteni, la nivel internațional:

SUTE DE MII de Contracte semnate, Licitații câștigate, Parteneriate încheiate, locuri de muncă create, idei puse în practică, studenți admiși la instituții internaționale de prestigiu, destinații turistice vizitate, întâlniri și prezentări reușite, conferințe și evenimente bine organizate.
Creăm valoare și facilităm comunicarea între oameni, indiferent de limba pe care o vorbesc sau compania pe care o reprezintă în toată lumea
Fiind specializați pe diverse industrii, învățăm zilnic din succesul și domeniul de activitate al clienților
Oferim Soluții pe termen lung, nu prestăm doar servicii
Suntem o echipă de profesioniști, suntem mai mult decât „un birou de traduceri”". 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu