marți, 16 iunie 2015

Remedii naturiste din plante

Cu niste ani in urma oamenii invatasera sa se bazeze exclusiv pe industria farmaceutica atunci cand venea vorbe de boli si de vindecarea lor. In ultimul timp am remarcat cum mentalitatea se schimba si cum tot mai multi isi indreapta ochii spre tratamente naturiste, spre beneficiile pe care de mii de ani plantele le aduc omului, spre ceea ce planeta, in darnicia ei, ofera dintotdeauna celor dispusi sa primeasca. Atat eu, cat si familia mea folosim remedii naturiste din plante de la Bioportal, incepand de la ceaiuri creme si pana la pastile pentru diverse afectiuni, insa nu neglijam sub nici o forma sfaturile medicului si nici nu renuntam la tratamentele pe care ni le indica. Mergem in paralel cu ambele, asa cum ar trebui sa procedeze toata lumea, mai ales cand este vorba despre boli serioase, mult mai serioase decat o banala raceala sau o luxatie la glezna. Au trecut vremurile cand bunica mergea pe camp sa adune musetel sau cand bunicul se urca in pom sa adune flori de tei. Astazi exista centre specializate care fac acest lucru pentru noi si care se ingrijesc sa colecteze plante din zonele cu gradul cel mai mic de poluare, pentru ca noi sa primim remedii naturiste din plante cat mai sanatoase. 



Socrul meu, de exemplu, a suferit acum cativa ani un accident vascular care i-a dereglat ritmul de viata si l-a silit sa ramana in cea mai mare parte a timpului in propria curte. O mana ii este imobila, iar un picior abia il poate trage, mai mult taras. Primeste pensie de boala, merge anual la comisii medicale si are grija sa isi ia zilnic tratamentul prescris de medic. In paralel, tot de cativa ani foloseste si remedii naturiste din plante, remedii in care are o incredere oarba. La inceput mi-am spus ca este o simpla dambla si ca, atata timp cat aceste remedii nu au efecte adverse, il putem lasa sa le foloseasca. Surpriza a venit in anul urmator, cand cei din comisia medicala au observat o imbunatatire minora, dar perfect sesizabila. S-au mirat doctorii, ne-am mirat si noi. Doar socrul meu zambea ca un inger. Plantele in care avea atata incredere isi faceau datoria. Vazand minunea, medicul de familie i-a redus din "portia" de medicamente, considerand ca nu mai are nevoie de doze atat de mari. In anul urmator povestea s-a repetat si de atunci se tot repeta. Medicamentele pe care le lua pentru a preveni un nou atac cerebral sunt tot mai putine si mai slabe, caci tensiunea nu ii mai urca la cote alarmante, asa cum se intampla la inceput. 



Nu este un caz singular )puteti citi pe internet despre mii de astfel de cazuri, ba chiar puteti gasi si in jurul vostru, daca stati de vorba cu colegi, prieteni, vecini), insa am vrut sa ii aflati povestea si sa intelegeti ca puteti urma tratamentul prescris de medic si, in acelasi timp, dupa ce va consultati cu dansul, sa folositi si remedii naturiste din plante, care de cele mai multe ori nu au efecte adverse si va pot ajuta sa va imbunatatiti starea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu