duminică, 21 iunie 2015

O pisica bine hranita

Cand vine vorba despre hrana pisici din intreaga lume sunt de acord ca cea mai gustoasa este carnea. Ma uit la cele trei pisici pe care le am si observ ca fiecare dintre ele prefera un alt soi de carne (exceptie face pieptul de pui, care e fraged si place tuturor, insa e prea scump pentru buzunarul omului de rand). Cea mare (de varsta), Miti, ar manca doar inima de vita, insa cu greu gasesc asa ceva prin magazine. Mijlocia adora gaturile de pui si le mananca pana la ultimul oscior fara pic de efort. Pisica cea mai mica, Ursula, prefera inimile de pui, care sunt pe masura dintisorilor sai. Toti cei care imi vad pisicile se mira de Pufina, spunand ca pare a fi o pisica bine hranita. Tinand cont de faptul ca le ofer tot mai rar hrana care le place si ca prefer sa le dau tuturor hrana uscata din comert (bobite), e ciudat cum una e grasa si celelalte subtirele. Sau poate nu, caci pisicile mele sunt pline de energie si alearga intreaga zi, in timp ce grasa de Pufina le priveste de sus, de pe un dulap. Daca priviti poza Pufinei, observati ca arata bine, ca e durdulie si simpatica, asa cum ii sta bine oricarei pisici. 




Ei bine, desi de cand i-am facut aceasta poza si pana acum pisica a mancat ceea ce mananca si celelalte, draga de Pufi si-a dublat volumul. Cei care o vad considera ca o indop de hrana, insa adevarul este ca s-a ingrasat dupa ce am sterilizat-o, nicidecum pentru ca ar manca mult. Tot sterilizata e si Miti, dar ea a ramas subtirica, de parca nu ar fi bine hranita. Cine le vede impreuna are impresia ca una primeste mancare si una nu, desi adevarul este ca cea slaba mananca mai mult... :)))

6 comentarii:

  1. si ele ca si oamenii au metabolismul propriu...
    e o frumoasa oricum! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daa, dar si stapanul are o mica parte in a le ingriji :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da. Doar ca acum, avand si caine, si pisici, pot vedea usor diferentele si pot aprecia mai bine cat de usor se creste o pisica tocmai pentru ca ele sunt mai descurcarete simai independente... ;)

      Ștergere