marți, 9 iunie 2015

Cele mai intalnite dureri de spate

In urma cu vreo cinci ani m-am trezit cu o durere de spate cumplita, care nu imi permitea sa ma misc in voie si care ma baga in sperieti. Nu era o durere obisnuita, ci simteam de parca intr-un anumit punct de pe spate cineva mi-ar fi infipt un fier inrosit, ca in clipa urmatoare sa am senzatia ca fierul inrosit s-a transformat in gheata. M-am grabit sa merg la medicul de familie, care mi-a dat trimitere spre un specialist. Acolo, stand de vorba cu alti pacienti care asteptau la coada, am aflat ca cele mai intalnite dureri de spate sunt localizate la nivelul cervical. Tineri si batrani deopotriva se plangeau de faptul ca li s-a schimbat viata din cauza durerilor cervicale. Zile intregi in care nu puteau face nimic, zile intregi in care ar fi doar doar sa zaca, sa doarma, sa uite de durerile ce le faceau viata amara. Ma infiora suferinta lor si incercam sa imi imaginez cum ma voi descurca eu la serviciu, daca medicul nu imi va gasi o rezolvare rapida si daca voi pleca de acolo insotita de nesuferita durere de spate. Chinul meu abia incepea, insa nu aveam de unde sa stiu...


Medicul specialist m-a consultat, mi-a pus o mie de intrebari, apoi m-a trimis sa fac o radiografie. Abia atunci m-am speriat cu adevarat, caci insista pe intrebarile legate de fumat, lucru care m-a facut sa cred ca ar putea fi vorba despre ceva grav. Am avut noroc. Aveam o simpla durere intercostala cauzata de curent, care a trecut in cateva zile. Nu la fel de norocosi sunt cei care se plang de dureri cervicale, mai ales ca in ultimii ani s-a constatat o scadere a mediei de varsta in randul persoanelor care acuza dureri de spate. Daca inainte se plangeau oamenii batrani, acum medicii observa tot mai des ca le vin pacienti tineri, din ce in ce mai tineri, care se vaita ca au dureri cervicale si care cauta disperati un tratament pentru a putea duce o viata normala. De curand am stat de vorba cu o doamna relativ tanara, mai tanara decat mine, care sustinea ca ea a scapat de durerile cervicale apeland la un tratament despre care aflase de pe internet. Nu am retinut chiar tot ce mi-a spus in legatura cu acest tratament, nici nu pot garanta ca este eficient in cazul tuturor, insa consider ca merita sa fie mentionat aici, pentru cei interesati. 

Pe langa ingrijirile de baza pe care orice om ar trebui sa si le ofere, pe langa grija fata de pozitia in care se doarme, cei care au dureri de spate si in principal dureri cervicale se pot informa despre produsele din gama ORMUS (cei care le comercializeaza recomanda in principal ORMUS GOLD si ORMUS PURE, despre care sustin ca au dat rezultate miraculoase). Site-ul ormus.ro este bine construit, se poate circula usor pe acolo, totul este clar si la vedere, asa ca sunt convinsa ca cei interesati vor gasi rapid informatiile de care au nevoie. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu