vineri, 1 mai 2015

Procedee de sablare

A sabla - sablare, cand vine vorba despre curatare. Habar nu am de unde mi-au venit in cap aceste cuvinte, palida tentativa de a gasi o rima lalaita incetinel in timp ce cautam pentru un prieten, pe internet, cea mai buna solutie pentru a sabla ceva. Darnic din fire, virtualul ii scoate in cale oricarui trecator acelasi www.sablam-tot.ro, caci doar aici serviciile de calitate si multele modalitati de sablare pot multumi chiar si pe cei mai pretentiosi. Pentru cei care vor sa curete / sa netezeasca o suprafata, sa pregateasca o suprafata pentru vopsire, grunduire, metalizare, satinare, ecruisare, dar si pentru cei ce doresc sa aiba parte de o sablare decorativa a unei suprafete oarecare, www.sablam-tot.ro, dupa cum ii spune si numele, este cea mai rapida, mai potrivita si mai la indemana solutie, indiferent despre ce fel de suprafata ar fi vorba: lemn, sticla, marmura, piatra, similipiatra, caramida, beton, structuri metalice, etc. 

Cunoscatorii stiu deja, iar ceilalti afla acum ca materialele folosite pentru sablare pot fi abrazive sau neabrazive, in functie de particularitatea fiecarei suprafete,
iar acest lucru va fi decis de catre o echipa de profesionisti. Ei sunt cei ce vor decide daca se va folosi gheata carbonica, nisip, bicarbonat de sodiu sau altceva. Avand cele mai moderne echipamente profesionale, cei de la sablamTOT se vor deplasa la sediul doritorilor, vor executa lucrarile in timp record, reusind sa indeparteze chiar si cele mai dificile depuneri: graffiti, rugina, vopsea, mucegai, adezivi, grasimi, uleiuri, indepartare parti deteriorate, etc. Tot dumnealor se lauda ca vor executa aceste lucrari la preturi minime, in asa fel incat clientii sa fie intotdeauna multumiti, sa mai apeleze si altadata la serviciile lor si, de ce nu?, sa ii recomande si altora pe viitor.

Despre sablarea cu gheata carbonica vreau sa mentionez ca este un procedeu mai nou si foarte apreciat de catre cunoscatori, caci aceasta gheata carbonica este ecologica si necoroziva. Iata cum este descris procedeul pe site-ul SablamTOT: "Peletii de gheata carbonica au o temperatura de -79º C. In urma socului termic depunerile se contracta, crapa si se desprind strat cu strat de suprafata pe care oriti sa o curatati". Sfatul meu este sa nu incercati asta acasa, chiar daca veti dispune la un moment dat de gheata carbonica. Lasati totul in seama profesionistilor, caci ei au experienta si detin aparatura necesara, eliminand astfel din start riscurile la care v-ati expune voi lucrand acasa. 

Despre celelalte procedee de sablare, cum ar fi cele cu bicarbonat de sodiu si cele cu nisip sau alte materiale abrazive, banuiesc ca toata lumea stie cate ceva, insa e bine ca lucrurile sa fie foarte clare. Tin sa specific faptul ca sablarea cu bicarbonat de sodiu se utilizeaza in general atunci cand se doreste ca impactul asupra materialului sa fie redus. Sablarea cu soda se recomanda la restaurarea si sablarea suprafetelor delicate (ex. sticla). Sablarea abraziva utilizează materiale cu o duritate și tenacitate ridicata pentru curatarea depunerilor consistente. Similar cu alte metode, procesul constă în propulsarea de particule uniforme direct pe suprafata obiectelor, la viteze foarte mari. Materialele abrazive se utilizeaza la prelucrarea suprafetei pieselor de metal, sticla, pietre pretioase, minerale, etc. Nisipul este cel mai uzual material abraziv, dar se utilizeaza si alte materiale abrazive. Sablarea cu nisip este ieftina, de aceea multi o prefera, uneori chiar si cu riscul de a distruge suprafata ce se doreste a fi curatata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu