marți, 26 mai 2015

Librarii crestine

Cati dintre voi stiu ca pe internet exista librarii crestine din care fiecare doritor sa isi poata cumpara o biblie, o carte de studiu, un cadou cu tema crestina, diverse carti cu explicatii referitoare la tot ceea ce scrie in biblie, editii de lux ale bibliei (cu fermoar, invelite in piele) si, in general, cam tot ceea ce ar putea exista intr-o librarie crestina? E drept, o parte a populatiei s-ar putea sa nu fie interesata, caci in aceste librarii crestine nu se gasesc nici poze cu femei goale, nici poze cu masini de lux, nici bancuri proaste. Dar ceilalti, cei care doresc sa isi gaseasca alinarea, sa se documenteze temeinic, sa invete ce este bunatatea, daruirea, credinta, am convingerea ca se vor simti intr-o librarie crestina asa cum se simte pestele in apa. Inca nu am inteles daca exista un mecanism anume sau daca toate se intampla cu un rost, insa ma framanta o curiozitate legata de credinta oamenilor si sper ca prin aceste randuri sa gasesc raspuns, in cazul in care citittorii mei se vor regasi in ele si vor dori sa ma lamureasca.


Am cunoscut oameni care nu credeau decat in ei, in puterile lor, in capacitatea lor de a se lua la tranta cu viata si de a castiga. Treceau prin viata siguri pe ei, cu fruntea sus, cu ochi stralucitori. Loviti de necazuri greu de indurat, acesti oameni s-au refugiat in credinta, au luat cu asalt librarii crestine si au citit tot ceea ce le-a picat in mana referitor la credinta pe care o imbratisasera. I-am vazut transformandu-se, pe rand, din oameni increzatori in aproape epave ruginind pe un mal pustiu, i-am vazut devenind ruine vii, umbre miscatoare atunci cand vreun mare necaz i-a lovit. Apoi, de-a dreptul surprinzator pentru mine, din clipa in care au imbratisat credinta, din clipa cand au luat in mana prima carte crestina, din clipa in care au cautat salvarea intr-o librarie crestina, acesti oameni nu doar ca si-au revenit miraculos, dar parca au inflorit, parca s-au luminat si au pasit prin viata plini de curaj, mai veseli si mai increzatori ca niciodata. Ce mecanism li s-a declansat in suflet? A existat undeva in stare latenta dorinta de a imbratisa credinta sau librariile crestine le-au iesit in cale la momentul potrivit, semn divin ca nu suntem singuri, ca o putere mai presus de intelegerea noastra ne vegheaza si ne calauzeste pasii cand dam de greu?

Cam asa m-am intrebat afland de oameni care au trecut prin clipe grele si s-au refugiat in credinta, ridicand o bariera intre sufletul lor mototolit de durere si necazurile ce ar fi putut inca veni. De la un timp aud tot mai des de oameni cu probleme, de oameni necajiti, care nu stiu unde sa isi mai caute calea si scaparea, de oameni care parca si-au pierdut curajul si orice credinta. Sunt convinsa ca si voi ii vedeti. Decat sa ajunga sa se arunce de pe blocuri, sa isi piarda mintile sau sa faca rau altora, mai bine ne grabim sa le dam o mana de ajutor, sa le aratam o cale ce le-ar putea aduce salvarea si alinarea. Le putem recomanda sa intre in librarii crestine, sa rasfoiasca printre cartile gasite acolo, sa isi aleaga ceva de citit si sa se lase patrunsi de invataturile cuprinse in ele. O singura viata daca reusim sa salvam, un singur om daca reusim sa il facem sa isi recapate increderea in el si in viata, consider ca e extraordinar. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu