duminică, 25 ianuarie 2015

Atractii turistice in insula Corfu

Insula Corfu (o insula a Greciei) este un adevarat paradis, apa fiind curata si limpede cum rar se intampla in alte zone ale lumii, iar plajele cu pietricele sau nisip sunt foarte curate si ingrijite. Citeam pe site-ul infoturism.ro ca  multe dintre plajele insulei Corfu au fost decorate cu distinctia Blue Flag. Insa pe langa minunatele plaje ale insulei, se fac remarcate si multe alte atractii turistice, atractii ce aduna an de an oameni din intreaga lume, dornici de distractie, de relaxare, de a vizita, fotografia si a se bucura de peisaje superbe.


In centrul vechi puteti gasi cateva atractii istorice si trebuie sa stiti ca tot acolo are loc Festivalul Venetian ce emite un adevarat magnetism, atragand un numar din ce in ce mai mare de turisti, de la an la an. Kantounia este denumirea strazilor in stil labirint din centrul vechi, iar din Citadela Venetiana, care este unul dintre cele mai incantatoare locuri din centrul vechi se poate admira o superba priveliste a Golfului Garitsa.
In capitala insulei se afla Palatul Sf. Mihai si Sf. George, o cladire in stil neo-clasic, ce era folosita de monarhi greci ca resedinta de vara. Acum insa, Palatul gazduieste Muzeul de Arta Asiatica si Galeria de Arta Municipala.

Daca v-ati intrebat vreodata ce mai puteti vizita pe insula Corfu, trebuie sa va spun ca de neratat ar fi in primul rand Muzeul Scoicilor din Benitses, care isi intampina vizitatorii cu doua acvarii gigantice, din care parca zambesc melci uriasi. Nu, eu inca nu am ajuns pe acolo, insa incerc sa imi fac lectiile temeinic, pentru a nu scapa nimic din ceea ce insula Corfu are mai frumos atunci cand o voi vizita (sper ca asta sa se intample cat mai curand posibil). Citeam pe undeva ca acest muzeu ar fi de fapt colectia de o viata a scufundatorului Napoleon Sagias. Sincera sa fiu, il invidiez cumplit pe acest om, caci alegerea lui in viata seamana bine cu ceea ce mi-as fi dorit eu sa fac, daca as fi avut destui bani, destul curaj, destula incredere in mine si in puterea mea de a trasnforma visul in realitate. 

Sa revenim la insula Corfu si la atractiile sale turistice. Ajunsi acolo, sa nu care cumva sa treceti nepasatori pe langa palatul lui Ahile, un loc incantator si incarcat de istorie, de legende, de tot ceea ce sufletul avid de frumos si-ar putea dori. Veti putea afla mai multe despre nefericita imparateasa a Austriei, Sissi, dar si despre alte personalitati din trecutul zbuciumat al pamantului, veti putea admira pe indelete gradinile luxuriante, palatul, statuile ce il redau pe Ahile, dar si tarmul marii si valurile ce il izbesc molcom sau furioase uneori. 

Ce mai inseamna insula Corfu pentru turisti? Inseamna soare, nisip, apa, brize, plaje minunate. Nu ratati plajele sub nici o forma, caci o vacanta in Corfu terminata inainte de a va bucura de plajele curate va va lasa mereu impresia ca a fost o vacanta incompleta, lucru pe care sigur il veti regreta. Dar sunt convinsa ca asta nu se va intampla, mai ales daca alegeti sa va faceti vacanta cu ajutorul agentiei de turism GeniusTravel, locul de unde veti primi toate informatiile necesare si toate sfaturile de care ati putea avea nevoie pentru ca vacanta voastra in insula Corfu sa fie cu adevarat de vis, unica, de nerepetat si mai ales de neuitat. Puteti opta pentru un sejur Corfu  sau pentru orice alta oferta veti mai gasi pe site-ul agentiei (clic pe link), caci toate sunt atractive si potrivite pentru orice gen de turist ati fi. Iata si cateva imagini din insula Corfu, imagini care va vor convinge cu siguranta ca merita sa va petreceti un sejur acolo.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu