vineri, 28 noiembrie 2014

Lumina de la e-lanterna

Ma mai uit din cand in cand la filme si de obicei raman putin dezamagita de anumite amanunte destul de ridicole din anumite puncte de vedere. In toate filmele de groaza, majoritatea scenelor de actiune se petrec noaptea, la adapostul intunericului. Si ca actiunea sa fie mai intensa, sa aiba un plus de adrenalina, iar personajul negativ, fie el monstru, om sau extraterestru sa aiba un avantaj, intotdeauna victimele nu au lanterne, iar daca au sigur se strica, de parca toti ar fi cei mai mari ghinionisti ai planetei!

joi, 27 noiembrie 2014

Ghicind in nori

De-a lungul timpului, omul a vrut sa stie ce ii rezerva viitorul, probabil sperand ca il va putea influenta in vreun fel. A incercat sa il ghiceasca in maruntaiele animalelor sacrificate, in fumul unor lumanari mai mult sau mai putin parfumate, in boabele de porumb imprastiate pe masa, in pacatoasele carti de joc, in aromatele cafele baute pe burta goala, in tot ce a crezut ca ar putea avea vreo relevanta. Unii inca mai spera sa isi poata vedea viitorul pe undeva si, de va fi nevoie, sa il schimbe, pentru a duce o viata linistita si ferita de greutati, de dureri, de lacrimi. Nimic rau in asta, spun eu. Avem dreptul sa visam, sa speram, ba chiar sa fim usor superstitiosi, daca asta ne bandajeaza sufletul si ne da curajul de a pasi mai departe. 

Cand copilul meu era mic, aveam un joc preferat, pe care il jucam in doi ori de cate ori pe cer exista chiar si un singur nor. Ne placea sa privim norii

miercuri, 26 noiembrie 2014

Bijuterii cu diamante

Pe vremea cand eram copil, acum multi, multi ani, despre diamante se vorbea rar, iar atunci cand se intampla, sesizam in glasul oamenilor un soi de respect vecin cu divinizarea. Neavand prea multe surse de informare, nici macar nu stiam cum arata diamantele, pana cand nu am vazut primul film in care niste hoti furasera un saculet plin cu bijuterii minunate, puse in valoare de niste diamante ce straluceau precum soarele. Atunci am inteles, partial, obsesia si respectul oamenilor pentru diamant. Mai tarziu, dupa ce am crescut si am inteles mai bine cum stau treburile in viata, diamantele au devenit in ochii mei un fel de emblema a rafinamentului, a bunului gust, a elegantei si, de ce nu?, a bogatiei. Pentru cei care inca nu stiu, diamantul este un mineral, o piatra pretioasa cu o duritate foarte mare, motiv pentru care poate fi slefuit numai cu pulbere de diamant.

Vacanta in Cipru prin Early Booking

Parca nicaieri nu se aplica mai bine zicala "omul gospodar isi face vara sanie si iarna caruta", asa cum se aplica in domeniul turistic si mai ales cand vine vorba despre oferte early booking. Ce inseamna, de fapt, ofertele early boooking? Este vorba despre acele oferte pentru pachetele de vacanta pe care agentiile de turism (asa cum este Genius Travel) le pun la dispozitia clientilor cu sase luni inainte de inceperea sezonului, inainte de aparitia cataloagelor, cu reduceri semnificative, de pana la 40 %, daca oamenii isi fac rezervari din timp (rezervari timpurii). Ce poate fi mai linistitor decat sa stii, de exemplu, inca de pe acum ca la vara vei pleca in vacanta in Cipru, ca nimic nu mai poate schimba acest lucru, pentru ca ti-ai facut rezervare din timp si ai beneficiat de o reducere substantiala?

Cipru...

marți, 25 noiembrie 2014

Magazin de vanzari piese de mobilier

De-a lungul vremii am tot cumparat cate una sau mai multe piese de mobilier, dupa nevoi si dorinte, insa rar mi s-a intamplat sa fiu pe deplin multumita de vreo piesa. Ori sunt eu prea pretentioasa, ori fabricantii e greu sa aiba viziune, sa isi dea seama exact care ar putea fi necesatitatile celor ce cumpara mobila. Uneori nici macar eu nu imi dadeam seama de la inceput care imi vor fi nevoile si care vor fi neplacerile de care ma voi lovi cumparand o anumita piesa de mobilier. Probabil stiti si voi cum e momentul acela cand, ajunsi cu mobila acasa, descoperiti ca una dintre piese nu se potriveste perfect pe un perete, nu are destule sertare, are o balama care scartaie, un raft care agata sau cine mai stie ce. In acele clipe iti vine sa te bati singur si sa te intrebi ce a fost in capul tau cand ai spus ca este fix ceea ce iti trebuie.

luni, 24 noiembrie 2014

De unde poti comanda ulei de argan pur

Daca ai dori sa folosesti ulei de argan pur si nu stii de unde poti comanda, articolul meu iti va fi de ajutor. Trebuie doar sa dai clic pe cuvintele ulei de argan pur de la inceputul textului si ajungi in locul unde o sticluta de argan costa doar 22,95 lei, fiind la reducere. Daca abia acum aiaflat despre uleiul de argan pur si vrei sa stii care sunt beneficiile sale, iata ce ne spun specialistii:
Uleiul pur nu contine nici un tip de substante chimice sintetice care ar putea irita pielea sensibila. Datorita continutului ridicat de acizi grasi nesaturati, antioxidanti si vitamina E, uleiul de argan este un remediu exceptional, fiind din ce in ce mai utilizat in industria cosmetica.
Daca doresti sa afli mai multe sau chiar sa comanzi online ulei de argan pur, certificat organic, trebuie doar sa dai clic pe poza de mai jos.

La Carrefour online gasiti si cereale Nestle

Printe miile de produse comercializate de catre Carrefour online am descoperit si cerealele Nestle, care mie mi se par a fi printre cele mai bune de pe piata la ora actuala, fiind cautate atat de catre parinti, pentru copii, cat si de catre persoanele care isi doresc o viata sanatoasa. Eu, sincera sa fiu, nu am obsesii legate de sanatate, adica nu ma dau in laturi cand vine vorba despre sarmale sau sunca cu ceapa, insa imi cumpar foarte des cereale Nestle pentru minunatul lor gust si pentru faptul ca, mancate la micul dejun, imi dau energie pentru o mare parte a zilei. Voi obisnuiti sa comandati produse de pe site-ul magazinului Carrefour? Daca raspunsul este nu, poate ca ar trebui sa incercati. Livrarea se face foarte rapid, varietatea de produse este la fel de mare ca si in magazinele fizice, iar voi castigati timp pretios scapand de cozile din magazin. 

Carti ieftine de la editura Litera

Multi se plang de faptul ca nu se mai poate citi in Romania din cauza ca sunt prea scumpe cartile, dar spun acest lucru fara sa se documenteze in prealabil, fara sa stie ca o editura cum este Litera are oferte minunate,de care fiecare dintre noi ar putea si chiar ar trebui sa profite. La numai 5,9 lei o carte, eu sustin ca fiecare om poate cumpara lunar cateva carti, fara sa simta. Daca mai luam in calcul si faptul ca aceste carti sunt, in general, scrise pentru domenii mult cautate in acest secol, carti "de actualitate", cum ar spune unul dintre prietenii mei, cu siguranta tentatia devine mai mare. Editura Litera ofera carti foarte ieftine celor interesati de istorie, de o alimentatie sanatoasa, de patrimoniul umanitatii, de astrologie, dar si foarte multe carti de povesti cu care copiii sa faca primii pasi in lumea fascinanta a cartilor. Nu uitati si nu ratati! Doar 5,9 lei o carte!

Buchet de mireasa din trandafiri roz

Un buchet de mireasa pare ceva prea putin important, asta pana cand femeia se decide sa devina mireasa. Atunci incep cautarile, framantarile, temerile... Care buchet ar fi cel mai potrivit pentru o mireasa? Unde pot gasi sau comanda cel mai frumos buchet de mireasa? Cate flori trebuie sa contina un buchet de mireasa? Ce pret are un buchet de mireasa? Exista o florarie online de la care sa cumpar un buchet de mireasa? Astea sunt cateva dintre intrebarile pe care fetele si le pun atunci cand se pregatesc sa devina mai resonsabile, sa ia viata in piept alaturi de omul iubit. Pentru toate aceste intrebari exista un singur raspuns. Puteti alege un cochet buchet de mireasa format din 13 trandafiri minunati, de culoare roz, care vor face ziua nuntii mai frumoasa si va vor aminti intodeauna de emotiile care v-au incercat.

duminică, 23 noiembrie 2014

Cum aleg bijuteria de argint

S-a intamplat anul acesta sa particip la un concurs in blogosfera si am avut norocul de a castiga, printre altele, un foarte frumos inel, cu care am reusit sa imi fac invidioase toate prietenele. Avea un model deosebit, avea un aspect inedit si parea, la o prima vedere, mai mult decat rezistent. L-am tinut in cutia de bijuterii pana in ziua cand a trebuit sa merg la o petrecere. Il pastram "de bun", cum s-ar spune. Ma bucurase faptul ca nu avea capatele unite, iar acum tocmai acest lucru imi strica petrecerea. Fiind lasat liber, in asa fel incat sa se potriveasca pe orice deget, inelul meu, facut dintr-un material casant, a plesnit fara drept de replica de cum am tras putin de el, pentru a-l largi. Am ramas cu doar jumatati de inel in mana, uimita si infuriata peste masura.

Acela a fost momentul in care mi-am promis ca nu mai cumpar in viata mea bijuterii confectionate oricat de frumos, dar din materiale de provenienta necunoscuta, despre al caror grad de rezistenta nu il cunosc. Mi-am dorit mereu sa am in casa o intreaga colectie de bijuterii de argint, bijuterii tinute in cutii elegante,

Ce inseamna ofertele last minute

Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici pe veci stapani..., dar cat mai avem de gand sa traim incorsetati in temeri nejustificate si in idei preconcepute, fara sa gandim? Ne plangem ca nu avem destui bani pentru a calatori oriunde ne-am dori, iar cand ni se iveste ocazia sa o facem ca bani putini, prin last minute, in loc sa profitam de oferte, ne intrebam din ce motiv preturile sunt atat de mici, ce smecherii se ascund la mijloc. Da, asa e invatat romanul, se vada lucruri necurate la tot pasul. Doamnelor si domnilor, voi, toti cei care vreodata ati visat la calatorii prin lumea larga si nu v-ati permis acest lux, aflati de la mine ca nu mai este un lux sa calatoresti, sa iti faci vacantele in strainatate.

Intreaga Europa folosest serviciile last minute de foarte multi ani si doar noi, romanii, am ramas codasi la acest capitol. Totul din cauza neincrederii si neinformarii. Ce inseamna last minute?

Nu aruncati pliantele!

Dupa cum probabil ati remarcat si voi, zilnic pot fi gasite in cutiile postale sau chiar agatate in usile apartamentelor diverse pliante, facand reclama la diverse produse sau servicii existente pe piata. Uneori este de-a dreptul enervant sa observi ca se umple casa, viata, planeta de hartii, cele mai multe inutile. Sunt zile cand bomban ca o babuta la adresa celor care nu au alta treaba decat sa imi bage pliante in cutia postala. Ei bine, cred ca unii m-au auzit si au aruncat peste mine blestemul pliantelor. Ce este acest blestem? Cred ca fiecare dintre cei care au bombanit vreodata la adresa celor ce impart pliante a descoperit mai apoi ca legile lui Murphy raman pe veci valabile.

Exemplificare in care se vor regasi foarte multi dintre cititorii mei: de ani de zile, o data la cateva zile gasesc in cutia postala pliante

Pisica mea se poarta ca un caine

Da, exact cum ati citit: pisica mea se poarta ca un caine. Pisica Miti, pentru ca cealalta, Pufi, este reprezentativa pentru specia ei, felina pana in maduva oaselor, lenesa, rasfatata, gratioasa. Miti nu, Miti este un catel in miniatura. Aproape ca latra cand miorlaie, adora sa care in dinti diverse obiecte prin casa, poate face aport cu jucariile ei, mai ales daca nu este bagata in seama atunci cand vrea ea. In cele cateva luni de cand o avem, ne-au disparut diverse obiecte, de parca in casa noastra ar fi un mic triunghi al Bermudelor. Cand a disparut lanticul auriu, lung de peste un metru, ramas de la soacra mea (orna bradul cu el), ne-am mirat, l-am tot cautat, dar nu am dat mare importanta, asa cum am procedat si cand a disparut inimioara de plus pe care Miti o tot cara in dinti, oriunde ar fi mers. Dar cum sa dispara dopul de la cada si sa nu il mai poti regasi, oricat ai rascoli casa? Unde l-ar fi putut ascunde, asa cum isi ascund cainii oasele pe care planuiesc sa le manance mai tarziu?

Dezmembrari auto la Autoon

Piata auto din Romania este saturata (unii ar spune chiar suprasaturata), din cate inteleg. Desi romanii se plang permanent ca nu au bani, ca o duc rau, cu ochiul liber fiecare dintre noi poate observa ca strazile sunt pline de masini mai mult sau mai putin frumoase, mai mult sau mai putin scumpe. Poate ca privirea mea este setata ciudat sau poate chiar este adevarat ca predomina masinile scumpe, frumoase. Si, pentru ca cererea stimuleaza oferta, parca peste noapte au aparut puzderie de magazine ce comercializeaza piese noi sau second hand pentru masini. In Ploiesti, de exemplu, in afara de diverse magazine mari sau mici ce pot fi intalnite la tot pasul, exista o strada destul de mare unde, de la un capat la altul, vezi doar magazine de piese auto pentru absolut orice marca de masina ti-ai dori.

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Bosch Junior pentru puii de caine (talie mare)

Caini de talie mare sunt considerati cei care ajung, la maturitate, la o greutate de peste 25 de kilograme. Pentru a avea un animal de companie sanatos, grija pentru alimentatia lui trebuie sa inceapa inca din primele zile, din primele luni de viata, atunci cand puii se dezvolta intr-un ritm alert. Gandita special pentru puii de caine de talie mare, hrana uscata super premium Bosch Junior are un continut redus de proteina (24 % proteina), lucru care ajuta la prevenirea afectiunilor cu care s-ar putea confrunta cainii mai tarziu, in special afectiuni ale cartilajelor si ale articulatiilor provocate de cresterea rapida in greutate. La prevenirea acestor boli ale cainelui de talie mare contribuie extractul de midii si aportul optim de minerale.

joi, 20 noiembrie 2014

O poveste cu contabili

Acum trei ani, cand vecinul nostru Adrian T. si-a deschis firma, nimeni nu ar fi crezut ca va merge mai mult de cateva luni, din doua motive mari si foarte clare: omul nu se pricepea nici la domeniul in care se incadra firma proaspat deschisa, nici la contabilitate. E drept, stia cum sa isi faca reclama si sa atraga persoanele ce ar fi putut fi interesate de produsele lui. Nici nu va puteti imagina cate glume s-au facut pe seama lui si a nepriceperii lui in domeniul respectiv. Cum, cum sa iti deschizi o firma de facut nasturi, de exemplu, daca tu nu stii cum arata si cum se fac nasturii si nici nu vrei sa inveti totul despre nasturi? Cred ca va este clar acum de ce radea lumea de Adrian. Dar el, impasibil, si-a spus ca nu este nevoie sa invete, pentru ca se pricep altii mai bine decat el, asa ca nu ii ramane decat sa vanda "nasturii" produsi de angajati. Mai avea nevoie de un contabil care sa ii tina actele firmei in regula. 

Jacheta de dama pentru femei elegante

Simplitatea si bunul gust sunt apanajul femeilor moderne ce vor sa fie elegante clipa de clipa, indiferent daca merg la piata, la serviciu, la plimbare, la o petrecere sau in vacanta. Daca veti privi cu atentie, doamnelor, veti observa ca cele mai elegante femei ale lumii, cele recunoscute pe plan international ca fiind un exemplu de frumusete si bun gust, poarta intotdeauna haine elegante de o simplitate dezarmanta, haine intr-o singura culoare, asa cum este si aceasta jacheta de dama cu un design modern, atragator. O puteti comanda de pe site-ul TinaR la un pret foarte bun. Eu cumpar des de pe acest site si pot garanta ca toate produsele lor sunt de cea mai buna calitate.

Felicitari de La multi ani lucrate manual

Multa lume se intreaba cum se fac felicitarile de La multi ani lucrate manual. Raspunsul este simplu, dar si greu in acelasi timp. Fiind lucrate manual, felicitarile de la multi ani sunt piese unicat, deci pentru fiecare model in parte ar trebui date separat detalii despre etapele prin care se trece pentru a ajunge la rezultatul final. Pe celalalt blog am pus descrierea unei felicitari manuale de La multi ani pentru sarbatorile de iarna, asa cum o faceam eu in copilarie, pe vremea lui Ceausescu. Nu s-au schimbat prea multe de atunci, ba chiar as putea spune, fara sa gresesc, ca astazi felicitarile de la multi ani lucrate manual se fac mai simplu si arata mai simplu, doar ca se numesc felicitari handmade.





Este necesar sa aveti un carton frumos colorat, pe care sa il pliati in doua. 
Partea de deasupra a felicitarii (fata cartonului) va fi cea frumos ornata. Puteti lipi imagini sugestive in functie de motivul pentru care trimiteti felicitarea, puteti lipi fundite, un fir de beteala, pene, frunze sau flori uscate, bucatele de material taiate in diverse forme, cifre decupate din hartie, snur de martisor, puteti incerca sa coaseti margele.
Tot partea din fata a felicitarii de La multi ani poate fi decupata pe latura din dreapta sau chiar pe mijlocul cartonului, pentru a capata un aspect inedit.
In interior puteti scrie La multi ani!

Cum cuceresti fata? Citind carti de psihologie!

Demult, pe vremea cand nu exista internetul, iar subiectele de conversatie nu puteau fi luate de pe youtube sau facebook, baietii aveau sarcina ingrata de a cuceri fetele cu propriile resurse. Unii erau mai norocosi si reuseau sa cucereasca orice fata ar fi dorit, altii mai putin, ca sa fiu blanda in exprimare. Cum se poate cuceri o fata? se intreaba astazi, ca si altadata, multi baieti. Poate veti crede ca este o gluma, dar chiar puteti cuceri fete citind carti de psihologie. O carte de psihologie va scoate in evidenta aspecte de care omul, in general, nu este constient sau dispus sa le acorde importanta, iar asta este o greseala de care profita baietii isteti, cei care vor sa cunoasca si sa cucereasca fetele, sa se bucure de zile senine alaturi de ele. Sa va dau un exemplu, scos la lumina din vremuri de demult...

miercuri, 19 noiembrie 2014

Dezumidificatoare casnice si industriale

Acum, in prag de iarna, oamenii sunt tot mai interesati de beneficiile pe care un dezumidificator casnic sau industrial le poate aduce, de modul in care isi pot pastra sanatatea chiar daca locuiesc intr-o zona sau casa cu umiditate ridicata, motiv pentru care m-am hotarat sa scriu si pe acest blog un mic text. Daca dati clic aici puteti gasi mai multe informatii si detalii despre dezumidificatoare casnice sau industriale, ba chiar si despre purificatorul de aer ce nu ar trebui sa lipseasca din nici o locuinta. Sa nu uitam ca la noi abia de curand a inceput sa se vorbeasca despre dezumidificatoare casnice si industriale, in timp ce in occident ele sunt cunoscute si folosite de mult timp. In comentariile pe care articolul despre dezumidificator le-a adunat, am observat ca foarte multi romani se plang de mucegaiul care apare in case din cauza termopanelor, a peretilor ce nu pot respira, a rufelor uscate in casa. Stiti cate boli pot aparea din cauza umiditatii excesive? Stiti ca batranii si copiii sunt foarte sensibili la aceasta problema? Dati clic pe linkul de mai sus si aflati mai multe despre dezumidificatoare.

joi, 13 noiembrie 2014

Bijuterii ieftine din piele si inox

Daca va doriti ceva special pentru tinuta de sarbatori, daca vreti sa profitati de ofertele Black Friday ale lunii noiembrie 2014, daca va doriti bijuterii foarte ieftine din piele si inox, dati un clic pe acest link  http://ttap.co/1v6U75N si alegeti-va ceea ce credeti ca vi se potriveste. Au atat de multe modele, pentru toate gusturile, pentru toate varstele si preturile sunt extrem de mici. 

Se poarta inoxul pentru ca nu isi pierde stralucirea si are preturi mult mai mici decat al altor metale, iar piele este si va ramane etalon al elegantei, al bunului gust, al rafinamentului. In combinatia metal - piele putem regasi toate cele de mai sus, devenind astfel frumoase si elegante atat in viata de zi cu zi, cat si de apropiatele sarbatori. Spor la cumparaturi!

marți, 11 noiembrie 2014

Diverse metode de a face bani online

Se duc razboaie grele in mediul online de o perioada, cele mai multe referitoare la banii castigati prin diverse metode, mai mult sau mai putin usoare, mai mult sau mai putin "morale". De exemplu, in blogosfera sunt foarte multi oameni care scriu articole contra unor sume de bani, mai mari sau mai mici. In aceste articole, ei trebuie sa faca, mascat sau nu (dupa cum li se precizeaza in brief), reclama unor firme ce isi doresc vizibilitate, vanzari sau o mai buna pozitionare in cautarile google. Dupa cum stiu cei care ma citesc de mult, scriu si eu advertoriale. Atunci cand este posibil, incerc sa le fac sub forma de povesti, pentru a nu-mi deranja cititorii. Cu toate astea, uneori se intampla sa se deranjeze oameni cu care nu am nici o legatura (nu ma consoleaza cu nimic ideea ca genul acesta de oameni se leaga de toti bloggerii ce indraznesc sa scoata capul in lume), asa cum s-a intamplat atunci cand am povestit despre o fosta vecina (fara sa dau nume sau detalii) care si-ar fi dorit sa faca videochat.

Povestea era 100 % reala.