duminică, 7 decembrie 2014

Piatra naturala, de la frumusete la protectie

Se spune despre piatra ca este rece, ca nu are viata, ca nu poate impresiona. Eu as striga lumii ca se inseala. Piatra, sub orice forma ar fi ea, poate fi mai plina de viata decat o vrabie guresa, poate transmite mai multe decat un radio. Trebuie doar sa iti doresti sa vezi si sa auzi ce vrea sa spuna. Obisnuiesc sa iau o piatra din fiecare loc in care ajung. O singura piatra. Uneori le aleg pentru ca au forme deosebite, alteori pentru ca ma atrag culorile lor, insa de cele mai multe ori doar pentru ca un ceva fara nume ma atrage la ele. Am invatat sa le recunosc, sa le dau nume, sa stiu exact cand este vorba despre marmura, piatra de rau, travertin, granit, gresie, calcar, etc. Pentru un colectionar amator, cum sunt eu, micile pietricele adunate de pe drum sunt frumoase asa, in stare lor naturala, cu denivelari, cu ascutisuri, cu pete, cu tot ceea ce natura, in darnicia ei, deseneaza pe ele. 

Pentru cei care iubesc in alt fel piatra, am vazut ca exista o firma ce ofera servicii de slefuire marmura, de reconditionare a pietrelor, de reconditionare (slefuire, lustruire, periere), de impermeabilizare, de prevenire a mucegaiului, ba chiar si de indepartare si protectie impotriva desenelor de tip graffiti.
Pentru ca tot mai multa lume alege sa isi infrumuseteze casele (atat in interior, cat si la exterior) si curtile cu piatra (marmura, piatra naturala, travertin, granit, beton, caramida sau caramida aparenta, granit, gresie, faianta, argila, lut, firma STONE CARE  a intuit perfect nevoile ce ar putea aparea si a intervenit imediat, aducand servicii de calitate clientilor, dovedind intotdeauna, prin profesionalismul de care dau dovada, ca sunt cei mai buni in domeniul lor de activitate.

Fiind material poros, piatra naturala, indiferent de care ar fi ea, in timp se pateaza, isi pierde din stralucire, motiv pentru care este nevoie sa fie curatata, slefuita, protejata. Sa luam de exemplu marmura cea mult cantata de poeti. De-a lungul timpului, chipul palid al fecioarelor a fost comparat cu suprafata alba, lucioasa si armonioasa a marmurei, insa in nici o poezie nu vom gasi specificat un aspect neplacut si anume ca marmura este o piatra pe cat de frumoasa, pe atat de sensibila. Este o placere sa intri in bucatariile sau baile unde troneaza, la loc de cinste, cate un blat elegant de marmura, insa putini stiu ca frumusetea acestei pietre trebuie intretinuta prin slefuiri periodice, slefuiri ce nu pot fi facute chiar de orisicine. Tocmai din acest motiv este recomandat sa apelati la specialistii de la Stone Care, caci ei sunt cei mai in masura sa descopere problemele cu care se confrunta pietrele si sa le redea viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu