duminică, 23 noiembrie 2014

Nu aruncati pliantele!

Dupa cum probabil ati remarcat si voi, zilnic pot fi gasite in cutiile postale sau chiar agatate in usile apartamentelor diverse pliante, facand reclama la diverse produse sau servicii existente pe piata. Uneori este de-a dreptul enervant sa observi ca se umple casa, viata, planeta de hartii, cele mai multe inutile. Sunt zile cand bomban ca o babuta la adresa celor care nu au alta treaba decat sa imi bage pliante in cutia postala. Ei bine, cred ca unii m-au auzit si au aruncat peste mine blestemul pliantelor. Ce este acest blestem? Cred ca fiecare dintre cei care au bombanit vreodata la adresa celor ce impart pliante a descoperit mai apoi ca legile lui Murphy raman pe veci valabile.

Exemplificare in care se vor regasi foarte multi dintre cititorii mei: de ani de zile, o data la cateva zile gasesc in cutia postala pliante
prin care cineva, persoana fizica din cate inteleg, isi face reclama, sustinand ca este instalator, ca se pricepe sa repare orice defectiune ar putea aparea in acest domeniu. Eu iau de fiecare data pliantul, il mototolesc bine si il arunc in cosul de gunoi, disperata ca imi pierd vremea cu asa ceva. Ei bine, cand iti e lumea mai draga o poti pati, pe neasteptate. S-a intamplat sa fiu singura acasa si sa mi se rupa un robinet din baie, in timp ce apa calda era data la maxim. Panica, panica, panica! Nu ma pricepeam, nu stiam ce as putea face macar pentru a opri apa tot mai fierbinte.

Am decis sa intreb pe facebook prietenii, in speranta ca unul se pricepe si ma poate indruma. Da de unde... Prietenii mei sunt intelectuali care nici macar nu stiu cum arata o cheie franceza, asa ca singurul lucru care s-a intamplat au fost glumele fara sfarsit, amuzante, ce e drept, dar nefolositoare in acel moment. Mi-am amintit de instalatorul care imi tot lasa pliante in cutia postala. Am dat fuga acolo, dar nu era nici un pliant. Am cautat prin casa, in speranta ca nu le-am aruncat chiar pe toate. Ghinion! Nu aveam nici un pliant, deci nu stiam de unde as putea lua rapid un instalator care sa ma scape de necaz. Imi si imaginam cum nenea instalatorul isi rade in barba si imi face, de la distanta, sac! sac!

Imi mai ramasese o singura speranta: vecinii! Am batut la prima usa care mi-a iesit in cale si am intrebat daca au cumva un pliant din cele cu care instalatorul ne umple cutiile postale. Da, aveau, ca sunt oameni prevazatori si nu isi bat joc de pliante. Asa am putut chema instalatorul si am rezolvat problema. Am invatat sa nu mai arunc pliantele, ca nu se stie niciodata cand voi mai avea nevoie de vreo informatie din ele, iar pentru instalatorul care ma ajutat am facut si eu ceva bun: i-am recomandat sa isi comande niste pliante ieftine si aspectuoase.

Un comentariu:

  1. bine de stiut...si eu am o gramada de pliante,ziare, reviste...parca fac colectie..dar nu ma indur sa le arunc...

    RăspundețiȘtergere