luni, 8 septembrie 2014

Intretinere si curatenie

Ranita de chiar dragostea pe care o crezuse unica si irepetabila, tanara fata cauta acum sa isi inveleasca inima intr-o armura protectoare, caci isi pierduse increderea in ea si in lume. Se temea de noi relatii, caci ranile nu i se vindecasera inca. Cineva a sfatuit-o sa se ocupe de inlaturarea murdariei de care fusese atinsa atunci cand intelesese ca ruptura relatiei era definitiva. Dar cum se poate inlatura mizeria umana, cum se poate scapa de doruri si dezamagiri venite tocmai din partea persoanei iubite? Avea nevoie de ceva ce ii putea conferi atat rezistenta la tot ce venea din exterior, cat si de caldura ce ii lipsise in ultima perioada. Din pacate, solutiile pe care le cunostea nu erau facute pentru inimi ranite, ci doar pentru intretinere si curatenie spatii comerciale.

Degeaba ar fi chemat ea in ajutor o echipa de profesionisti cu experienta in acest domeniu,
ca oricum nu i-ar fi putut fi de folos. Da, e adevarat ca se ocupau de aspirarea tuturor pardoselilor si stergerea prafului de pe birouri si aparaturii de pe birouri. Stiau ei cum se pot aspira toate amintirile ce ii sfasiau inima? Puteau ei sa alunge praful uitarii, asternut in sufletul iubitului ce o abandonase? Degeaba stiau sa curete oglinzile din lifturi si sa completeze cu hartie igienica, sapun lichid, prosoape de hartie grupurile sanitare, daca acest lucru nu se aplica si in cazul ei particular. Ar fi putut o asemenea echipa de profesionisti in ale curateniei sa stearga lacrimile ce picurau din oglinda ochilor sai? Ar fi fost ei in stare sa aduca in viata ei completarea ce o fransese? Ii puteau reintregi inima indurerata?

Cum de nu avusese nimeni ideea de a infiinta o firma care sa se ocupe si de intretinerea si curatarea spatiului intim al omului ce sufera din iubiri neimpartasite? Ce bine i-ar fi prins sa gaseasca o echipa de profesionisti care sa faca ceea ce facea echipa despre care auzise ea. De exemplu, ei se pricep sa imprastie material antiderapant in spatiile exterioare. De ce oare nu pot sa ii ajute pe cei care au firea ei, sa ii invete cum sa traiasca fara sa derapeze, fara sa faca alegerile gresite ce le strivesc personalitatea, ce le distrug stima de sine si le fac inima sa sangereze cu lacrimi de dor si durere, de dragoste neimpartasita. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu