marți, 16 septembrie 2014

Ceasul - eticheta a statutului social

Ceasul! La prima vedere, s-ar putea crede ca este un simplu obiect de care ne folosim pentru a afla pe ce lume traim, ce ora este, cat mai avem pana cand... In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Traim intr-o epoca mult tehnologizata, avem telefoane, tablete si alte device-uri de la care putem afla in orice clipa ce ora este. Atunci cum se face ca oamenii continua sa isi cumpere ceasuri? Raspunsul este surprinzator de simplu: ceasul nu este doar obiectul ce ne indica ora, ci este un accesoriu indispensabil omului ce doreste sa impresioneze prin eleganta, prin prestanta. Ati remarcat ca omul care intimideaza prin tinuta de bun gust are intotdeauna la mana un ceas, fie ca il foloseste, fie ca nu?

Suntem tributari epocii in care traim si ne dorim sa traim bine. Primul pas este sa avem grija de noi, de tinuta noastra, de felul in care ne prezentam in societate. Ceasul a fost, este si va trebui sa fie in continuare eticheta statutului social pe care il avem.
Daca veti privi cu atentie in jur, veti remarca doua lucruri surprinzatoare: omul trecut de o anumita varsta, obisnuit sa isi verifice tinuta de cateva ori inainte de a iesi din casa, are intotdeauna la mana un ceas elegant, solid, functional. La fel, omul care a avut dintotdeauna bani isi alege tinuta cu mare atentie si asorteaza mereu un ceas potrivit, un ceas de calitate, care sa ii ateste statutul social inalt. 

Am vazut pictori care nu puteau picta daca, atunci cand intindeau pensula spre panza, nu isi vedeau, pentru o clipa, ceasul de la mana. Am vazut dirijori ce nu intrau pe scena pana cand nu aranjau ceasul la mana in asa fel incat sa li se poata vedea din orice pozitie. Am vazut profesori care purtau haine ce le scoteau in evidenta ceasul de la mana, influentand, fara sa vrea, si elevii. Am vazut directori de muzee care nu se puteau abtine sa nu intinda mana spre exponate mai mult pentru a-si expune propriul ceas, de obicei marca Fossil, recunoscuta si apreciata in intreaga lume, cautata in special de catre persoane cu varsta curpinsa intre 18 si 40 de ani, pentru echilibrul perfect intre stil si functionalitate



Oricine ai fi, daca aspiri ca in viata oamenii sa te priveasca plini de respect, invata sa te respecti! Invata ca fiecare dintre noi primeste din partea societatii exact ceea ce si-a dorit sa primeasca. Daca nu ti-a pasat de aspectul tau, de felul in care vei fi perceput, atunci societatii nu ii va pasa de tine, te va asimila asa cum esti, un oarecare intr-o multime oarecare. Daca te-ai ingrijit sa faci mereu impresie buna, sa arati "ca scos din cutie" si sa te porti civilizat, atunci iti vei fi gasit deja un loc inalt in societate, vei fi iesit deja din intunecosul anonimat. Daca nu stii de unde sa incepi, sfatul meu este sa intri pe Ceasuri-Pro.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu