sâmbătă, 27 septembrie 2014

AVBS, am un vis de 88 000 lei!

I have a dream! Am un vis! In visul meu, intotdeauna am gramezi de bani ce ma ajuta sa imbin utilul cu placutul, sa imi satisfac placerea vinovata, imbinand-o intr-un mod ideal cu nevoia mea de a fi altruista, de a fi lumii de folos. Pare o utopie poate, insa va garantez ca dorintele mele de femeie simpla nu se bat cap in cap cu nevoile celor pe care mi-as dori sa ii pot ajuta. Mi-am imaginat intotdeauna ca, atunci cand copilul meu va creste, cand va fi pe picioarele lui si va putea zbura fara ajutorul meu, as putea sa ma ocup doar de mine, sa las egoismul uman, firesc, sa iasa la iveala si sa imi satisfac mica mea placere vinovata.

La ce visez? ma veti intreba. Ei bine, dintotdeauna mi-am dorit sa am destui bani, sa imi permit sa las totul in urma si sa plec in lume, sa strabat mari si tari, sa cunosc oameni noi, sa le aflu povestile de viata, sa ma ascund pe insule pustii, sa imi testez rezistenta incercand sa traversez desertul calare pe camila, sa studiez de aproape animalele Africii salbatice, sa lupt pentru supravietuire in jungle necalcate de picior european. Probabil veti crede ca in visul meu este un strop de nebunie si mult egoism, caci familia are dreptul de a se bucura de mine, de a ma stii in siguranta, de a impartasi momente frumoase si, de ce nu, de a cheltui impreuna veniturile castigate. 

Dar nu e vina mea ca familia, toti acei oameni pe care ii ador si pentru care mi-as da inima, iubesc prea mult confortul unui apartament, ca nu pot concepe sa umble hai-hui prin lume, sa isi riste viata pentru a trai experiente inedite, pentru a cunoaste viata asa cum putini au cunoscut-o. In asta consta egoismul meu, aceasta este placerea mea vinovata si, daca as putea face un credit nevoi personale,
probabil chiar maine as pleca in lume, spre frumoasa, misterioasa si fascinanta Africa, fara sa ma uit in urma, daca ai mei nu ar dori sa ma urmeze.

Spuneam mai sus ca as imbina placutul cu utilul. In ce fel? Nevoia mea de a face bine oamenilor m-ar impinge sa cheltui o mare parte din banii luati de la AVBS credit pentru a ajuta copiii africani, acei copii chinuiti, cu burtile umflate, parca strigand ca sufera de malnutritie si rahitism. Pentru ei m-as duce in Africa, cu ei as imparti tot ceea ce am si tot ceea ce stiu, pentru a le oferi un zambet, o paine, o informatie, un dram de speranta si mult, mult curaj. Nu pot uita cat am plans cand am citit povestea lui Ryan Hreljac, un copilas de numai 8 ani, care a reusit sa mobilizeze oameni din intreaga lume prin doar dorinta lui fierbinte de a ajuta copiii din Africa. Povestea, pe scurt:

Ryan Hreljac a muncit in propria casa vreme de un an si fiecare banut pe care l-a primit de la parinti a fost pus deoparte, cu gandul ca atunci cand vor fi destui va putea cumpara o pompa de apa care sa fie trimisa in Uganda, acolo unde copiii se sting din cauza ca le lipseste acest element indispensabil vietii. Baietelul a reusit sa stranga 70 de dolari, mult prea putin pentru a-si vedea visul implinit. Ryan Hreljac a aflat ca pompa costa putin, insa nu poate fi folosita decat daca este sapat un put destul de adanc, lucru care costa mult peste posibilitatile lui. Hotararea copilului de a merge pana la capat i-a impresionat pe multi, lucru care a dus la o mobilizare fara precedent din partea unor companii, dar si a oamenilor simpli de pretutindeni. Acesta a fost primul pas spre realizarea visului sau, a fost primul din cele 432 de puţuri din 15 ţări (majoritatea din Africa) săpate cu banii Fundaţiei sale…

Mi-as dori sa pot contribui si eu cu ceva, oricat de mic ar fi acel ceva, la o viata mai buna pentru copiii din Africa. Nu este vina lor ca s-au nascut intr-un loc ce nu le poate oferi un minim de confort, ca noi, cei care am avea puterea de a schimba lucrurile, nu facem nici un efort in aceasta directie, ca ne prefacem a nu vedea ce este dincolo de gardul nostru. Ma intreb cum ar sta lucrurile daca mai multe persoane ar gandi ca mine, daca ar fi mai multi cei care ar face un credit de 88 000 lei doar pentru a schimba soarta unor copiii ce trec prin chinuri inimaginabile din cauza saraciei, a mizeriei, a unei vietii cumplite. 

Vreau sa inchei spunandu-va ca orice ati alege, sa faceti o nebunie pentru simpla voastra placere vinovata sau o fapta altruista pentru altii, puteti opta acum pentru folosirea unui calculator de credit. calculator credit este o aplicație disponibilă numai pentru smartphone-urile Android sau iOS. Și că instalând aplicația, aceasta îți permite să calculezi propriul credit de nevoi personale și că ai posibilitatea de a aplica pentru un credit direct de pe telefonul mobil. Descarci aplicați GRATUIT, introduci codul unic 1234, îți calculezi creditul și aplici pentru creditul mult dorit. Orice ati alege, eu va doresc sa aveti o viata implinita, o viata in care satisfactia spirituala sa fie mai mare decat cea materiala!



6 comentarii:

  1. un vis maret demn de toata lauda. desi pare nebunesc cred ca daca mai multi am visa la fel s ar putea implini....

    RăspundețiȘtergere
  2. Formularile corecte sunt: AVBS Credit, credit nevoi personale si calculator credit. Cu litere mari si mici, exact cum ti-am scris eu.
    Te rog sa modifici, a fost greseala mea ca nu am specificat in brief. Nu vei fi depunctata! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nebunia ta e minunata, nu ma asteptam sa vrei sa ''misti'', sa simti si sa ajuti Africa!
    Foarte frumos! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Alina!
      Probabil ti-au scapat multele mele postari despre Africa si tragismul acestei lumi:
      http://vienela.ro/pe-cine-sa-dam-vina/
      http://vienela.ro/tragismul-african/
      http://vienela.ro/dorinta-de-a-ajuta/
      http://vienela.ro/ce-are-femeia-asta/
      http://vienela.ro/24-de-ore-in-pielea-altcuiva/

      Ștergere