miercuri, 2 iulie 2014

Cum alegi imprimanta perfecta?

In acest secol supertehnologizat, in care totul incepe sa se rezolve de acasa, mi se pare absolut normal ca fiecare utilizator de calculator si internet sa aiba, pe langa alte dotari, si o imprimanta sau o multifunctionala cu care sa scaneze sau sa copieze. Dar cati dintre noi stiu cum sa aleaga imprimanta perfecta, cea care sa raspunda nevoilor noastre si care sa aiba un pret bun?
Va spun tot eu: foarte putini, in general cei care au si la birou imprimante, cei care lucreaza in domenii ce au legatura cu imprimantele sau cei care se documenteaza temeinic inainte de a cumpara. Din ultima categorie fac si eu parte, asa ca astazi vreau sa va dezvalui ceea ce am aflat cautand pe internet informatii despre imprimante.

In primul rand, trebuie tinut cont de faptul ca pretul unui set complet de cartuse este foarte mare, asa ca este de preferat sa gasim o solutie care sa nu ne "ruineze". Trebuie sa ne asiguram ca imprimanta sau multifunctionalul ales este compatibil cu folosirea unui sistem CISS sau a cartuselor refilabile. De preferat ar fi sa alegem imprimante cu inkjet, caci acest sistem ofera multe avantaje, printre care: poate tipari atat de hartie normala, cat si pe hartie foto, poate tipari atat alb-negru, cat si color, ocupa un spatiu mic si are preturi foarte bune. Nu uitati ca laserul este mai scump si numai modelele cele mai scumpe pot oferi posibilitatea de a tipari color. Mai ales pentru acasa, varianta cu inkjet este cea mai rentabila.

Daca v-ati intrebat vreodata "ce este mai convenabil sa cumpar, imprimante sau multifunctionale?", vreau sa va spun ce am aflat eu, in urma documentarii. Multifunctionalul este la fel de fiabil ca si imprimanta, dar ofera cate ceva in plus, cum ar fi posibilitatea de a scana sau copia un document. Incercati sa alegeti un multifunctional din clasa de mijloc (mid-range), de preferat unul dintre modelele Epson Stylus SX200/205/210/215 sau Epson Stylus SX400/405/410/415, cu care puteti tipari poze pe hartie foto si documente text, mai ales daca nu aveti nevoie de viteza de top, interfata de retea, duplex sau alte optiuni ce costa prea mult. Evitati, pe cat posibil, echipamentele foarte ieftine, care nu sunt la fel de fiabile, silentioase sau performante.



Daca doriti un multifunctional pentru birou, care sa aiba duplex (fata-verso), sa fie rapid si sa aiba fax, recomandarea mea este sa alegeti unul dintre modelele HP OfficeJet 6500 sau HP OfficeJet 8500, cu interfata de retea si/sau wireless inclusa(e), mai ales daca va fi nevoie ca multifunctionalul sa fie folosit de mai multe persoane. Cu un clic pe link, puteti vedea oferta de imprimante office

Pentru cei pasionati de fotografie si pretentiosi cu imaginile tiparite, o imprimanta foto este solutia ideala, caci compune imaginile folosind mai multe culori de baza (5, 6 sau 8, in loc de 4)  si poate tipari documente text sau grafice, ca si fotografii. Sa nu uitam ca imprimantele foto pot tipari si pe CD-uri / DVD-uri printabile, asa ca nu este cazul sa va irositi banii pe multifunctionale foto, cand puteti face acelasi lucru cumparand Epson Stylus Photo P50 sau Canon Pixma IP4700, care fac fotografii de o foarte buna calitate, intr-un mod foarte rapid.

Daca ati ajuns pana aici cu lectura, probabil ati inteles deja ca recomand cu caldura magazinul CISSmarket, locul de unde puteti cumpara oricare dintre imprimantele sau multifunctionalele de mai sus, toate perfecte in raportul calitate-pret.

Un comentariu:

  1. Cu cat e mai ieftina imprimanta cu atat sunt mai scumpe consumabilele = cartuse. ;) Unele marci permit reincarcarea cartuselor de un nr limitat de ori; HP - din constatari personale - permite reincarcarea pana se toceste "capul" cartusului... Tot din experienta personala, Epson e ultima pe care o recomand si HP e prima... :)

    RăspundețiȘtergere