duminică, 27 aprilie 2014

Tamplarie de lemn stratificat

A venit moda tamplariei de aluminiu sau de plastic, a domnit o perioada, si acum apune, lasand locul de drept tamplariei de lemn, cea care a fost si va fi cu adevarat pretuita de cunoscatori, de catre cei care apreciaza frumosul, elegantul, clasicul. Tamplaria de lemn, semn de bogatie in orice parte a lumii, aduce cu ea senzatia de caldura, de arta, de ermetic.

Ferestrele din lemn triplu stratificat sunt atent lucrate cu semifabricate din esente de molid sau stejar. Ce inseamna lemn triplu stratificat? Ei bine, este vorba despre trei lamele care sunt dispuse fibra contra fibra pentru a elimina tensiunile interne la diferentele de temperatura. Tamplaria de lemn stratificat este foarte solida si asigura o izolatie fonica si acustica de exceptie, pentru ca lemnul nu prezinta goluri in interior, asa cum se intampla cu tamplaria ”oderna” de genul AL, PVC. 

Noua ni s-a intamplat sa ne trezim cu mucegai pe ferestrele de termopan, pentru care soacra mea platise o suma considerabila. I se spusese ca niciodata nu va intampina asemenea probleme. Cu toate astea, se intampla sub ochii nostri si nu aveam cum sa combatem necazul. Singura solutie onorabila a fost ca, atunci cand am fost preagatiti, sa scapam de termopanul buclucas si sa ne montam ferestre din lemn triplu stratificat, comandate de la firma Robimex, pentru a scapa definitiv de condens si mucegai. 

Ce ma incanta acum? In afara de proprietatile binecunoscute ale lemnului, acum ma pot bucura de diverse culori in timpul anului, pentru ca lemnul permite vopsirea ori de cate ori imi doresc. Pentru aceasta vara, ne-am propus sa schimbam toate usile din casa. Bine-netels ca vom apela tot la aceasta firma, in care am capatat incredere si care ofera calitate si eleganta cu fiecare produs. 

Usi lemn Robimex

Sunt tot mai incantata de proprietatile lemnului, de ceea ce expertii pot face din el, de aspectul pe care il capata casa care are ferestre de lemn, usi de lemn si chiar mobilier bine lucrat din lemn. De ce m-as mai complica cu plastic, fier sau alte materiale, cand eleganta este data de ceea ce este natural? Puteti compara si voi detaliile si aspectul ferestrelor din aluminiu si din lemn, daca articolul meu nu v-a convins sa alegeti ceea ce merita cu adevarat. http://ro.wikipedia.org/wiki/Fereastr%C4%83

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu