marți, 1 aprilie 2014

Inchirieri si vanzari in Bucuresti

Am incercat sa fac, mental, o scurta istorie a domeniului imobiliar, pentru propriul meu amuzament. Imediat mi-am dat seama ca moda inchirierilor si mai ales a vanzarilor de case
nu poate fi foarte veche. Candva, oamenii aveau simtul proprietatii mult mai bine dezvoltat, se temeau sa isi paraseasca locurile natale, nu concepeau sa isi instraineze casa facuta cu propriile maini, cu sudoare si chin. Si apoi, cui ar fi putut vinde casa, pe vremea cand orasele inca nu se dezvoltasera si mijloacele de comunicare erau rudimentare?

Timpul a trecut, omul a migrat de la sat la oras, apoi din oras in oras si din tara in tara, rupandu-se de ideea ca ”aici m-am nascut, aici vreau sa mor”. Cand eram copil, singurul mod de a raspandi vestea ca inchiriezi sau vinzi o casa era ziarul local, in care niciodata nu gaseai mai mult de 10-20 de anunturi. Astazi sunt atat de multe locuri in care omul poate posta anuntul si atat de multe anunturi, incat cu greu le poti vedea pe toate, pentru a-ti face o idee si a putea alege.

Tocmai din acest motiv, pentru ca a existat cerere, a venit si oferta: un portal, cel mai mare portal de anunturi imobiliare din Romania, titirez.ro, locul unde pot fi gasite o multitudine de anunturi, atat din Bucuresti, cat si din restul tarii. Ce are in plus fara de alte portaluri? Faptul ca a dezvoltat o aplicatie pentru IOS si android, unde ofertele sunt actualizate in fiecare minut, dupa cum se poate vedea si in filmulet.

De la inchirieri ieftine de apartamente in Bucuresti, si pana la vanzari ale unor vile din Primaverii (printre care una cu pretul de 1 150 ooo euro si una de 2 000 000 euro, avand 16 camere), portalul titirez.ro gazduieste atat de multe oferte, incat in prima clipa ai senzatia ca nu le vei putea vedea niciodata pe toate. Apoi descoperi ca pe site exista un buton de cautare in functie de pret si de alte cateva criterii. Mai simplu de atat nu se poate. 

De ce sa te implici acum pe piata imobiliara din Romania si care sunt tendintele pentru anul 2014 in acest domeniu, puteti afla deschizand articolul in care se discuta despre pariul facut de Mugur Isarescu si dezbatut de specialistii in imobiliare. http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/experti-pentru-www-stirileprotv-ro-cum-vor-merge-in-2014-agricultura-si-imobiliarele-pe-care-pariaza-guvernatorul-isarescu.html

Stiu ca prin Bucuresti se cauta in permanenta apartamente de inchiriat, in general de catre studentii veniti de pe alte meleaguri la studii in capitala. Cu gandul la ei am selectat una dintre paginile portalului, unde pot fi vazute si comparate diverse anunturi legate de inchirieri de apartamente cu doua camere. http://www.titirez.ro/inchirieri-apartamente-2-camere/bucuresti/titan Aici am gasit un apartament cu doua camere de inchiriat care mi-a placut mult si pe care eu, daca as fi avut nevoie, probabil ca l-as fi ales.

As dori sa va intreb: voi ati folosit vreodata portalul titirez.ro? Vi se pare util, mai ales avand si aplicatiile despre care vorbeam mai sus, IOS si android? Ce parere aveti despre felul in care va evolua anul acesta si pe viitor piata de imobiliare din Romania?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu