luni, 7 aprilie 2014

Gestionarea timpului

Geu, foarte greu am invatat sa elimin anumite activitati din viata mea, pentru a putea economisi timp. Obisnuiam sa ma pierd in amanunte inutile, in loc sa ma concentrez pe ceea ce era cu adevarat important.
Chiar si cand imi dadeam seama ca pierd timp cu acele amanunte, tot nu renuntam, convinsa fiind ca acele cateva minute nu au mare importanta. Ei bine, fiecare minut al vietii este foarte important si fiecaruia trebuie sa ii acordam atentia cuvenita.

Are Dana un articol interesant despre gestionarea timpului, din care toti am avea de invatat. Eu cu siguranta da, pentru ca in unele activitati ma pierd in continuare in amanunte sau las ca atentia sa imi fie distrasa de tot felul de nimicuri. De exemplu, cand scriu pe blog. Ar trebui sa fie liniste in casa, sa am inchise orice alte site-uri ce nu au legatura cu blogul meu si cu articolul la care muncesc.

Din pacate, foarte rar pot fi destul de hotarata pentru a inchide facebook, mail, platforme de advertising. La fiecare cateva minute sau la fiecare cateva propozitii, imi arunc un ochi pe facebook, discut cu cineva pe mail, verific noutatile de pe platforma sau pur si simplu ma las vrajita de muzica pe care o asculta fiul meu. Asa se face ca un articol pe care l-as putea scrie intr-o jumatate de ora, ajunge sa fie scris in trei ore. Probabil tot din acest motiv ajung tot mai greu sa fac intr-o zi tot ceea ce imi propun. 

Solutia? Sa fac ceea ce stiu deja ca trebuie facut. De aceasta data am reusit, pentru ca articolul Danei este cald, abia aparut pe internet. Oare imi voi aminti si maine sa fac acelasi lucru?

Un comentariu: