luni, 7 aprilie 2014

Anvelopele de vara, o necesitate

Irinel a primit masina familiei in clipa in care a luat primul salariu de profesor. Tatal sau tocmai se pensionase, asa ca lucrurile s-au potrivit de minune. Cel putin la prima vedere. Baiatul, invatat ca toate
cheltuielile sa fie suportate de catre ai sai, a tot amanant orice fel de reparatie a masinii, ba chiar si-a spus ca ar putea rula intreaga vara folosind cauciucurile puse de tatal sau la inceputul iernii. Parca nu ii venea sa isi cheltuie banii, desi plimbarile cu masina il faceau sa stea prea putin pe acasa.

Abia cand Doru, varul meu, l-a scuturat putin, spunandu-i cat este de important sa isi puna anvelope de vara la masina, Irinel a facut ochii mari si a inceput sa caute pe internet detalii despre acestea. A ajuns pe site-ul AnvelopeX, locul unde parca se adunasera toate anvelopele lumii, atat cele ieftine, pentru buzunare e profesori, cat si din cele putin mai scumpe. Ceea ce l-a invatat varul meu pe Irinel mi-a ramas si mie intiparit in cap: chiar daca ai un salariu nu foarte mare, este important sa iti cumperi anvelopele dupa nevoile masinii tale, nu uitandu-te la pret. 

Anvelopele sunt pentru masina ceea ce sunt pantofii pentru oameni. Nu se spune ca suntem prea saraci pentru a ne incalta cu pantofi ieftini? Asa si cu masinile. Daca stii ca iti place sa te plimbi zilnic, sa faci drumuri lungi cu masina, atunci cauti anvelope de vara potrivite pentru acest mod de viata. Si i-a dat un exemplu simplu: iti spun eu, Irinel, ca o anvelopa de vara care se vinde la promotie pe AnvelopeX cu pretul de 199 lei, asa cum este anvelopa de vara de la Kenex, este potrivita pentru scurtele plimbari prin oras, pentru naveta seviciu-casa, pentru drumurile scurte de zi cu zi.

Anvelopa KENEX CP661 vara 195/55 R15 85V

Pentru multele planuri pe care ti le-ai facut pentru aceasta vara, consider ca mult mai potrivite ar fi niste anvelope de vara Tiger Hitris sau ceva asemanator lor. Da, varul meu este expert la teorie, dar practica habar nu are. Am impresia ca se uita si el, ca si mine, mai mult la preturi decat la altceva. Cu toate astea, inclin sa cred ca mare parte din ceea ce spunea era corect. Daca a ales sau nu anvelopele de vara potrivite, nu stiu, pentru ca Irinel abia maine urmeaza sa isi comande anvelope de vara de pe site-ul Anvelopex, dar am convingerea ca se pricepe mai bine si va alege ceea ce i se potriveste, mai ales ca site-ul ofera si asistenta clientilor. 

Tigar Hitris vara 195/55 R15 85H





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu