luni, 31 martie 2014

Design interior

Din timp in timp, imi vin idei nastrusnice legate de amenajari interioare, probabil din nevoia pur omeneasca de schimbare, de suflu nou adus locului in care petrec
cea mai mare parte a vietii.: casa, propria casa. De cele mai multe, ori, aceste idei nu vad lumina zilei, tocmai pentru ca unele par nerealiste, iar altele implica prea multa munca, la care nimeni din familia mea nu este dispus sa se inhame.

Sigur, daca as gasi ceva de-a gata, nu as refuza, mai ales daca este vorba despre amenajari de interior pentru dressing sau birou, locurile in care eu chiar petrec (muncind) o mare parte din zi, in fiecare zi. Pentru aceasta vara, in familia mea se dezbate o tema foarte importanta. Plecam in vacanta sau ne amenajam casa dupa standarde moderne, apeland la profesionisti, ca amatori sunt destui pe pamant si nu ne plac ideile lor, cu mici exceptii. http://vienela.ro/prezentare-demna-de-marii-designeri/

Sotul meu insista pe ideea ca prin casa putem amenaja oricand, anul aceasta sau in anii viitori, fie ca este vorba despre proiectare, finisaje si constructii interioare, mobilier la comanda sau decorare. Eu si copilul, mai cu picioarele pe pamant fiind, ne dorim in primul rand ca locul in care stam sa arate exact asa cum visam, sa ne simtit bine in propria casa. Nu vrem sa mai amanam, cum am facut pana acum, nu vrem cateva zile de vacanta, dupa care iar sa asteptam un an pana la urmatoarele planuri legate de designul interior al casei.

De aici pleaca discutii, planuri, agitatie... Imi doresc atat de mult sa imi vad casa pusa la punct si stiu ca fara ajutor specializat imi va fi tare greu, pentru ca nu am acel simt estetic absolut necesar, nu am cunostinte legate de amenajarile interioare si nici nu imi place mobila existenta in comert, care, de cele mai multe ori, nici macar nu se potriveste cu restul casei, cu amplasarea peretilor, cu necesitatile unei familii mereu in miscare. 

De aceea scriu pe blog, sperand ca sotul meu sa vada ca aceasta chiar este o problema importanta si sa inteleaga ca ne vom putea relaxa si acasa anul acesta, cand casuta va fi schimbata de la A la Z, cand totul va fi reamenajat in interior... Voi ce ati alege, daca ati fi in locul nostru: o vacanta in strainatate sau amenajarea interiorului casei?

Un comentariu:

  1. Clar as alege vacanta! Dar nu in locul vostru! :) Mie nu-mi prea pasa cum arata locul, daca e curat si relativ functional, cat timp sunt langa mine oamenii importanti. :) In plus, sunt si excesiv de comoda (sau lenesa?!) si nu-mi place "tambalaul". Pana si cu zugravitul o tot dau la intors... dar peretii nu se zugravesc singuri, fara a muta mobila si multe altele.
    Totusi: zilele trecute am modificat niste dulapuri de bucatarie... Pentru ca aveam nevoie de un dulap pentru bibliorafturi am luat un corp, l-am vopsit roz si l-am asezat in camera. Reactia celor care-l vad recompenseaza munca mea de-o zi! :)) Zambetul lor e instantaneu!
    Saptamana minunat sa o petreci!

    RăspundețiȘtergere