marți, 26 noiembrie 2013

Videoproiectie

Intr-o vacanta de vara, stimulat de discutiile cu niste prieteni mai mari de varsta, baiatul meu s-a decis sa se angajeze sezonier la o firma care se ocupa de montatul scenele pentru diverse
concerte in intreaga tara. Era foarte incantat, pentru ca recompensele banesti erau mari, iar in plus, avea ocazia de a asculta live tot felul de trupe si cantareti (sau cel putin asa spera).

Degeaba ii spuneam noi ca nu este o treaba usoara, degeaba ii explicam ca nu va avea timp sa asculte nimic, pentru ca pe timpul verii concertele sunt foarte dese si el va fi rupt de oboseala. Spera ca lucrand in acest domeniu sa afle mai multe despre videoproiectie, domeniu care il interesa maxim la acel moment. Tot ceea ce tine de sonorizare, lumini, filmari sau videoproiectie il fascineaza inca de mic, insa noi nu ne-am priceput sa il ajutam sa aprofundeze cunostintele. 

Era convins ca asta este sansa lui. Nu am vrut sa ii tai aripile, dar mi-am facut datoria de parinte si l-am avertizat ca nu va fi treaba usoara. Dupa ce tragi de schele si aparatura grea, nu iti mai este gandul la nimic in afara de pat si cateva ore de odihna. Nu stiu sa spun daca a fost un noroc sau o fericire, insa acei prieteni au renuntat in ultima clipa la angajare, asa ca nici baiatul meu nu s-a mai dus. A ramas cu regretul, insa nu s-a lasat. S-a documentat de pe internet, a mers la spectacole si, atipic pentru un tanar de varsta lui, in loc sa fie atent la ceea ce se canta pe scena, el era atent la echipamentele de scena.

Venea seara acasa entuziamat si ne vorbea despre light show, despre branding lumini, despre lumini inteligente, despre sisteme de sonorizare de interior sau exterior, despre editari video, despre filmari si videoproiectii. Nu aveam cu ce sa il ajut, pentru ca atat eu, cat si sotul meu, suntem paraleli cu acest domaniu, insa i-am dat un sfat. Sa puna mana sa invete cat mai mult, sa lase jocurile pe calculator si fotbalul cu care isi pierdea timpul liber si cand va veni vremea, sa mearga la o facultate care sa includa aceste aspecte de care era fascinat. 

Facand o facultate in acest domeniu (habar nu am care ar fi acea facultate), mai tarziu si-ar putea petrece timpul si ar putea castiga bani ocupandu-se de sonorizare sau altele pentru spectacole, concerte, conferinte, lansari de produse, petreceri private, targuri, prezentari de moda... Sigur, nu este usor sa razbesti pe o asemenea piata, nu este usor sa ajungi acolo, insa eu sper ca va reusi, daca isi va dori cu adevarat, mai ales ca il impulsioneaza si nepotul meu, la randul lui pasionat de aceasta lume. 

Pentru cei care au nevoie de aparatura necesara, noi am descoperit o firma (gasiti mai sus linkul) care poate oferi absolut tot ce este necesar punerii in scena a unui spectacol, incepand de la schele si terminand cu aparatura ultrasofisticata pentru sonorizare, videoproiectie, specialisti in domeniu si orice altceva ati avea nevoie. 

Un comentariu:

  1. Dacă mai eram tânăr, cu tehnica de astăzi mi-ar fi plăcut și mie asemenea "muncă", pe care aș încadra-o mai degrabă la hobby! Doar pasionații fac așa ceva.

    RăspundețiȘtergere