vineri, 1 noiembrie 2013

Mesaje pentru ospatari

De cate ori nu v-ati dorit, la restaurant, sa transmiteti cateva mesaje ospatarului care v-a servit? Uneori este destul de greu, pentru ca o vorba poate strica atmosfera, poate fi interpretata
in multe feluri. Bine-nteles ca sunt cazuri in care iti vine sa iti strigi nemultumirea nu doar ospatarului, ci sa mergi chiar si in bucatarie pentru a intreba de unde au aparut acele laturi in farfuria ta, la fel cum sunt situatii in care iti vine sa ii pupi pentru servirea prompta si gustul delicios al preparatelor.
Stiati ca exista un cod al semnelor ce poate spune mai mult decat ar putea sa o faca vorbele dumneavoastra? Dupa felul in care asezati tacamurile in farfurie, atunci cand terminati de mancat, ospatarul va putea interpreta mesajul, fara ca dumneavoastra sa deschideti gura. 
Recunosc, nici eu nu am stiut pana de curand si numai cei care m-au servit stiu ce au inteles din felul in care le-am lasat, de-a lungul timpului, furculita si cutitul in farfurie. O poza gasita pe facebook m-a trezit si m-a facut sa va arat si voua ce inteleg ospatarii, ce mesaje isi inchipuie ca le-am lasat. Se spune ca ar fi limbaj international, ca in toata lumea chelnerul va intelege acelasi lucru doar uitandu-se la modul in care stau cuminti pe farfurie cutitul si furculita. 


Oare asa sa fie? Voi tineti cont de felul in care lasati pe farfurie cutitul si furculita? 

2 comentarii:

  1. habar n-am avut de semnificatia fiecarei pozitii. stiam ca e o aranjare anume care spune "am terminat", dar nu stiam care e. merci.

    RăspundețiȘtergere